Anasayfa Haber Samsung Galaxy Note 10, Çelik Çerçeve mi Kullanıyor?

Samsung Galaxy Note 10, Çelik Çerçeve mi Kullanıyor?

Galaxy Note 10 Paslanmaz Çelik

Galaxy Note 10 paslanmaz çelik çerçeve ile değil, alüminyum çerçeveye sahip.

Samsung tarafından sunulan tanıtım videosu ile Galaxy Note 10 paslanmaz çelik malzemeden üretilmiş imajı veriliyordu. Hatta YouTube videosunda anlatımcı “Paslanmaz çelik ve cam, telefon çerçevelerini en aza indirmek için sorunsuz bir şekilde bir araya geldi.” şeklinde bir ifade bulunuyordu ve haliyle bu belirsizlik merak konusu olmuştu. Öte yandan, Galaxy Note 10 ve Note 10 Plus paslanmaz çelik değil alüminyum çerçeve ile geliyor.

Neyse ki Samsung hatayı fark ederek ilgili videoyu geri çekmiş ve yerine bu kısmın sessizleştirildiği yeni bir video yüklemiş durumda. Orijinal videonun ise 2.8 milyon kez izlendiği yenisinin ise 1.8 milyon izlendiğini not olarak düşelim.

Birçok akıllı telefon metalin daha ucuz ve üzerinde çalışması daha kolay olduğundan alüminyum çerçeve kullanıyor. iPhone X, iPhone XS ve iPhone XS Max gibi daha pahalı cihazlar ise daha dayanıklı olan paslanmaz çelik çerçeveye yer veriyor. Aslında Note 10 serisi de iPhone’lar kadar pahalı olsa da yine de alüminyum çerçeve tercih etmiş.

Ürün için hazırlanan internet sayfaları ve videoda paslanmaz çelik ifadesine yer verilmesinin sebebi olarak, başta paslanmaz çelik kullanmanın düşünüldüğü ancak daha sonra karar değiştirildiği akla geliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=uRzEhLm3-hc

İlginizi çekebilir: Samsung Galaxy Note 10 Plus İncelemesi