Anasayfa Haber Uluslararası Uzay İstasyonu Veri Aktarım Hızı Artırıldı

Uluslararası Uzay İstasyonu Veri Aktarım Hızı Artırıldı

Uluslararası Uzay İstasyonu Veri Aktarım

Uluslararası Uzay İstasyonu veri aktarım hızı 600 megabit seviyesine çıkartıldı.

NASA tarafından Uluslararası Uzay İstasyonu’nun gelecekteki keşif görevleri için kaliteli operasyonel hizmetler sağlaması ve sürdürmesi için bir girişimdeki veri iletme ve alma yetenekleri yükseltildi. Alçak Dünya yörüngesinde konumlanan istasyonun veri aktarım hızı 600 megabit olarak geliştirilmiş durumda. Saniyedeki veri gönderip alma hızı ise 75 megabit.

NASA görevlerinde iletişim ağlarının çok önemli bir rol oynadığının altı çiziliyor. İnsanlı uzay uçuşu, uzay ve Dünya bilim araştırma görevleri ve teknolojik tanıtımlarda insanlığın yararı için Dünya’ya ulaşmanın büyük önem taşıdığına da ayrıca vurgu yapılıyor. Veri oranı yeteneğindeki artış da bu anlamda önemli bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nu mümkün olan en yüksek iletişim bağlantısına yükseltmenin şart olduğu bir gerçek. Dünya’daki bilim insanlarına istasyonda gerçekleştirilen testlerden alınan sonuçları kısa sürede ulaştırmak fark yaratabilir. Ek olarak, Geliştirilmiş iletişimin Dünya tabanlı denetleyiciler ve Dünya çevresinde dönen sayısız uydu arasındaki gecikme için de geliştirme sağladığı paylaşılıyor.

İlginizi çekebilir: Uluslararası Uzay İstasyonu Seyahate Açılıyor