Anasayfa Haber Dünyanın İlk Güneş Enerjili Demiryolu Hattı Faaliyete Geçti

Dünyanın İlk Güneş Enerjili Demiryolu Hattı Faaliyete Geçti

Güneş Enerjili Demiryolu Hattı

İngiltere, dünyanın ilk güneş enerjisi ile çalışan demiryolu hattını hizmete soktu.

Dünya çapında toplu taşıma sistemlerinin geleneksel fosil yakıtlı motorlar yerine elektrikli alternatiflere geçirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Çin şehri Shenzhen çoktan tüm halk otobüslerini elektrikliye çevirirken, şimdi de İngiltere dünyanın ilk güneş enerjili demiryolu hattı ile önemli bir hamle yaptı.

Hampshire, Aldershot yakınındaki demiryolu hattının çevredeki güneş çiftliği sayesinde tüm enerjisini güneşten aldığının altı çiziliyor. 100 güneş paneli bulunan çiftlik, trenin yanı sıra sinyalizasyon ve aydınlatmalar için de gerekli enerjiyi sağlayabiliyor. Bir demiryolu hattının, tamamen güneş çiftliğinden aldığı enerjiyle çalışması temiz enerjili sistemlerler için önemli bir örnek teşkil ediyor. Bu enerjiden faydalanan daha fazla hattın devreye sokulması ülkenin gelecek planları arasında yer alıyor.

Bu güneş enerjili kurulumun arkasındaki Riding Sunbeams, 2020 yılına kadar dünyanın ilk tam ölçekli topluluk ve yolcu sahipliğindeki güneş enerjisi çiftliğini İngiltere demiryollarına bağlamak gibi önemli bir proje için çalışmalar yapıyor.

İlginizi çekebilir: Uluslararası Uzay İstasyonu Veri Aktarım Hızı Artırıldı