Anasayfa Haber Bülten Yeni Acer Swift 7 Laptop Modeli Duyuruldu

Yeni Acer Swift 7 Laptop Modeli Duyuruldu

Acer, yeni ince ve hafif bilgisayarı Swift 7 modelini (SF714-52T) duyurdu. 14 inç boyutundaki Swift 7, ultra ince çerçevesi sayesinde yüzde 92’lik ekran gövde oranına ulaşıyor.

Swift 7, bir önceki modele göre çok daha küçük olan bir kasaya kendi teknolojilerini sığdırmayı başarıyor. Dört kenarında da yalnızca 2,57 mm inceliğinde çerçeve kullanılan tasarım, dizüstü bilgisayarın genişlik ve derinliğini 317,9 mm G x 191,5 mm D (12,51 inç G x 7,35 inç D) ölçülerine getirerek neredeyse tamamı ekran olan bir deneyim sunuyor. Ürün 1 cm’nin altında kalınlığa (9,95 mm) ve 1 kg’ın altında (890 gram) ağırlığa sahip.

Rahat taşınabilmesi için tasarlanan kasa, magnezyum lityum ve magnzeyum alüminyum alaşımlarından üretildi. Üretimde kullanılan malzemeler, aynı kalınlıktaki standart alüminyum alaşımlardan iki ila dört kat daha güçlü olmalarının yanı sıra yüzde 20 ila 35 daha hafifler. Bu da dizüstü bilgisayarın 1 kg’ın altında olmasını sağlıyor.

IPS teknolojisine sahip, 14 inç, Full HD 1920×1080, dokunmatik özelliğine sahip. Ekran ayrıca Corning Gorilla Glass 6 katmanı sayesinde ekstra dayanıklılık kazanıyor.

Uzun Pil Ömrü ile Gün Boyu Süren Performans

Fansız bir tasarıma sahip olan Swift 7; sunumlar, tablolar ve hatta yoğun işlem gücü gerektiren tasarım araçları için 8. Nesil Intel Core i5-8200Y işlemciye sahip. 256 GB kapasiteli, hızlı PCIe depolama sayesinde, kaydedilen büyük boyutlu dosyalara hızla erişilebiliyor. 8 GB LPDDR3 RAM ile de kullanıcılar aynı anda birden fazla işlemi akıcı bir şekilde yapabiliyor. 12 saatlik pil ömrü de Swift 7’yi akşama kadar rahatça kullanma olanağı sunuyor.

Kullanıcılar, 40 Gbps’e kadar yüksek bant genişliği hızının yanı sıra güç aktarımı ve ekran bağlantısı imkanı da veren Thunderbolt 3 destekli iki adet USB Type-C girişi ve USB 3.1 Gen 2 girişi ile birçok işlemi gerçekleştirebilecek. DisplayPort 1.2, 10 Gbps’e kadar hızlı veri aktarımı sağlıyor, yüksek çözünürlüklü harici ekranları destekliyor ve cihazları hızlı bir şekilde şarj edebiliyor. Acer Swift 7, 2×2 MU-MIMO teknolojisine sahip ve WiFi 5 özellikli Gigabit hızı sunabilen Intel Wireless-AC ile hızlı internet bağlantısı sunuyor. Ayrıca Bluetooth 5.0 üzerinden cihazlara bağlanmak, kombo kulaklık ve hoparlör jakından da net sesler almak mümkün.

1,1 mm vuruş mesafesine sahip tuşlar hızlı kullanım imkanı veriyor. Ayrıca, klavyenin arka aydınlatması loş ışıklı ortamlarda yazı yazmayı kolaylaştırıyor. Corning Gorilla Glass touchpad ise hassas ve hızlı kullanım sunuyor. Cam touchpad’de tıklama düğmesi, çoklu dokunma hareketleri desteği ve hızlı tepki veren fiziksel tıklama özelliği bulunuyor.

Ay Taşı Beyaz renkli, dokunmatik ekranlı Acer Swift 7 (SF714-52T), 10.999 TL’den satışa sunuldu.