Anasayfa Makale DOSBox Emülatörünün Yeni Sürümü Ortaya Çıktı

DOSBox Emülatörünün Yeni Sürümü Ortaya Çıktı

En popüler IBM PC emülatörü olan ve MS-DOS oyunlarını oynamanızı sağlayan DOSBox uygulamasının yeni sürümü ortaya çıktı.

Birçok bilgisayar kullanıcısı, emülatörlerin ne olduğunu DOSBox uygulamasını kullanarak öğrenmiştir. DOSBox; en sevdiğiniz MS-DOS oyunlarını, DOOM ve Quake gibi klasikleri, Windows 3.1/95/98 gibi eski Windows sürümlerini modern bilgisayar donanımlarında çalıştırmanıza olanak tanıyan ve son derece popüler bir IBM-PC emülatörüdür. Emülatör, resmi olarak masaüstü platformlar için geliştirilmiş olsa da PSP, Android (DosBox Turbo ve diğer birçok alternatifi), iOS ve PlayStation 3 platformları için diğer geliştiriciler tarafından kullanıma sunuldu.

Uzun bir sürenin ardından DosBox bir güncelleme aldı ve 0.74-3 sürümü aşağıdaki yeniliklerle birlikte ortaya çıktı:

  • OpenGL işleyicileri için çeşitli düzeltmeler yapıldı.
  • BAT dosyalarında çok uzun metin satırları ile ayrıştırma ara belleğinin dolmasına neden olabilecek bir sorun giderildi. (CVE-2019-7165)
  • Temel bir izin sistemi eklendi ve böylelikle DoOSBox içinde çalışan bir program, bir dizin olarak tanıtılmışsa değiştirilemez ve işlenemez hale getirildi. (CVE-2019-12594)
  • Emülatörün daha güvenli olması için diğer erişim ve aşım sorunları giderildi.

DOSBox 0.74-3 güncellemesi ufak bir güncelleme olarak gözükse de çok sayıda güvenlik düzeltmesini içerdiği için bir an önce yüklenmeli. Daha fazla yenilik için kullanıcılar tarafından birçok oyunda düzeltme yapması beklenen 0.75 güncellemesini bekleyebilir ya da emülatörün birçok sorununu gideren DosBox ECE gibi özelleştirilmiş sürümleri kullanabilirsiniz.

DosBox 0.74-3’ü indirmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.