Anasayfa Haber Mars 2020 Rover Aracı Üzerine Mars Helikopteri Eklendi

Mars 2020 Rover Aracı Üzerine Mars Helikopteri Eklendi

Mars 2020 Rover

Mars 2020 Rover ile birleşen NASA Mars Helicopter, Rover’ın gelecekteki görevleri için katkı sağlayacak.

NASAMars 2020 Rover aracı üzerine Mars Helicopter (Mars Helikopteri) eklediğini duyurdu. Böylece Mars Helicopter başka bir gezegende uçan ilk hava aracı olma ünvanının sahibi olacak.

Mars Helicopter çift motorlu ve güneş enerjisi ile çalışan bir helikopter. Bu helikopter, Mars gezgininin belindeki bir plaka ve Mars Helicopter Delivery sistemi ile bağlı. Helikopter ve servis sistemi ise gezegene giriş, alçalma ve iniş sırasında korunması için bir kalkanla korunuyor.

Helikopter inişten sonra Jezero Krateri’nde test uçuşlarını yapmak için uygun bir alanda Mars yüzeyine yerleştirilinceye kadar kapsüllenmiş şekilde kalacak. Mars Helicopteri yüksek riskli ve yüksek ödüllü bir teknoloji gösterisi olarak nitelendiriliyor. Helikopterin Mars’ta uçamasa bile bilim görevlerinin etkilenmeyeceği konusunda da bilgi veriliyor. Uçması durumunda ise gelecekteki Mars görevlerinde keşiflerin genişletilmesi için uçan araçların kullanılması planlanıyor. NASA’nın uçma konusundaki endişesi ise, Mars’ın ince atmosfer tabakası gerekçe olarak gösteriliyor.

Mars 2020 Rover ve Mars Helicopter, Temmuz 2020’de United Launch Alliance Atlas V roketi ile yola çıkacak. Rover’ın Mars’a ulaşım tarihinin ise 18 Şubat 2021 olması bekleniyor.

İlginizi çekebilir: SpaceX Starhopper 150 Metre Havada Durma Testini Geçti