Anasayfa Makale Apple AirPods Nasıl Sıfırlanır?

Apple AirPods Nasıl Sıfırlanır?

Apple AirPods kulaklıklar 1 yılı aşan kullanım süreleri sonrasında bağlantı gecikmesi oluşturabiliyor. Bunu ortadan kaldırmak için çoğunlukla AirPods’ları sıfırlamak yeterli oluyor.

AirPods bir süre kullanımdan sonra (yaklaşık olarak 1 yıl) çeşitli bağlantı problemleri çıkarabiliyor. Daha doğrusu kablosuz bağlantıda gecikme meydana gelebiliyor. Bu sorunu yaşayan kullanıcılar teknik destek için Apple’ın kapısını çalıyor. Ancak basit bir sıfırlama yöntemiyle problemin üstesinden gelebilmek mümkün.

AirPods’u sıfırlamak için ilk etapta kulaklıktan iPhone ya da iPad’e erişmek ve bağlantıyı gerçekleştirmek gerekiyor. Halihazırda kullandığınız cihazda bağlantı problemi yaşadığınızı düşündüğümüz için bu noktada Ayarlar / Bluetooth kısmına erişip AirPods bağlantısının en sağındaki ‘i’ simgesiyle alt seçeneklere erişiyoruz.

Burada ‘Bağlantıyı Kes’ ve ‘Bu Aygıtı Unut’ olmak üzere iki seçenek yer alıyor. Burada ‘Bu Aygıtı Unut’ düğmesine tıklayıp işlemi sonlandırmak yeterli. Daha sonrasında yeni bir bağlantı için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekiyor.

iPhone ya da iPad’inizde Bluetooth açıkken AirPods kasası üzerinde bulunan yuvarlak fiziksel tuşa basılı tutun ve ardından bağlantıyı gerçekleştirin. Adımları izleyip kurulumu tamamladıktan sonra AirPods ile telefon ya da tabletiniz tekrardan eşleştirilmiş oluyor. Böylece bağlantı problemleri de ortadan kalkıyor. Eğer fiziksel bir problemden dolayı bağlantı sıkıntısı yaşıyorsanız Apple’ın teknik destek hattına tekrardan erişebilirsiniz. Ancak bu yöntem çoğunlukla bağlantılarda yaşanan gecikme problemini ortadan kaldırıyor.