Anasayfa Gamescom Gamescom 2019 ASUS ROG STRIX GO 2.4 Kablosuz Kulaklık Ön İncelemesi

ASUS ROG STRIX GO 2.4 Kablosuz Kulaklık Ön İncelemesi

Nintendo Switch için 2.4 GHz bandından kablosuz olarak çalışan ASUS ROG Strix GO 2.4 modeli Gamescom’da tanıtıldı…

Sökülebilir mikrofon, yumuşak kulak yastıkları, 3.5 mm ile kablolu kullanma imkanı mevcut. Mikrofonu iki yönlü, bir yön sizi, diğer yön filtrelemek için dış sesi algılıyor.

Kulaklık uyduları çevirilerek taşıma için katlanabiliyor. Tasarımda ise ROG logosu ve bant tasarımı dikkatimizi çekti. Üst bantta Republic of Gamers yazıyor. Kulaklık içlerinde R Sağ ve L Sol olarak yönler işaretlenmiş.

Altta Type-C portu var bu da şarj için kullanılabiliyor. Nintendo Switch bağlantısı için küçük, özel bir ROG Type-C adaptörü var. Bunu Switch’e taktığınızda kulaklık ve Switch 2.4 GHz üerinden kablosuz bağlanmış oluyor.

Peki sadece Nintendo Switch için mi? Tabii ki hayır, bu yurtdışında Switch popüler olduğu için öne çıkan bir özellik. PC ve diğer platformlarda da kullanılabiliyor.

Ağırlığı ise 290 gram ve ASUS kendi kategorisinde en hafif kulaklık olduğunu iddia ediyor. Mikrofonda bir ek özellik iddiası daha dikkat çekici, tuş basışındaki sesleri, yapay zeka özellikleri ile kayda girmekten alıkoyuyor. Bunun demosunu izledik ancak kendimiz test etmedik.

Bunlara ek olarak bütün gün dayanmak üzere tasarlanmış bataryası önemli bir nokta. Diğer teknik detaylar içerisinde bir diğer önemli ayrıntı ise 3.5 mm’deki frekans aralığının daha geniş olması.