Anasayfa Haber iPhone 11 Performans Testi Sonuçları Ortaya Çıktı

iPhone 11 Performans Testi Sonuçları Ortaya Çıktı

iPhone 11 Geekbench testine konuk oldu. Test sonuçları iPhone 11’in nasıl bir performans sergileyeceğini ve RAM miktarını ele verdi.

10 Eylül’de gerçekleşecek olan Apple özel etkinliğine sayılı günler kala, üç farklı üyeden oluşacağı söylenen iPhone 11 ailesinin nispeten uygun fiyatlı üyesi iPhone 11, Geekbench testinde ortaya çıktı. Böylelikle RAM kapasitesi gün yüzüne çıkan telefonun, nasıl bir performans sergileyeceği hakkında da ilk kez bilgi sahibi olabildik.

A13 Yonga Setli iPhone 11 Performans Testinde

Geekbench 4.4.1 testinde beliren “iPhone12,1” isimli telefonun iPhone 11 olduğuna kesin gözüyle bakılıyor, zira daha önce yeni nesil iPhone XR’nin N101AP anakart koduyla geleceği ortaya çıkmıştı. Öyle ki test sonuçları da misafirin iPhone 11 olduğunu doğrular nitelikte.

Test sonuçlarına bakacak olursak; 6 çekirdekli A13 yonga setinin güç vereceği iPhone 11, tek çekirdek testinden 5415 puan alırken, çoklu çekirdek testinden ise 11294 puan elde ederek ayrılıyor. Telefonun tekli çekirdek skoruna bakarak, aynı testten 4800 puan alan iPhone XR’a kıyasla tek çekirdekte yüzde 12’lik bir performans artışı yaşandığını söyleyebiliriz. Lakin yalnızca Geekbench skoruna bakarak performans değişimini yorumlamak doğru olmaz.

iPhone 11 Geekbench skoru

İkisi yüksek performans ve dört tanesi de yüksek verimlilik çekirdeğine ev sahipliği yapması beklenen A13 yonga setinin maksimum çalışma hızının 2.66 GHz olduğu görülmekte. A13 yonga setinin, iPhone XR’a güç veren ve maksimum çalışma hızı 2.49 GHz olan A12 Bionic çipinden yüzde 7 daha yüksek çalışma hızı frekansına eriştiğini görülüyor.

Şunu da unutmamak gerek; iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’in alacağı puanlar, iPhone 11’den bir miktar daha düşük olabilir. Bunun yegane sebebi ise iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’in iPhone 11’e kıyasla daha yüksek çözünürlüklü bir ekran ile geleceği iddiaları. Daha yüksek çözünürlüklü bir ekran, işlemciyi daha çok yoracağından, aynı yonga dahi olsa testlerdeki skorlar değişkenlik gösterebilir. Benzer bir tabloyu iPhone XR ile iPhone XS/XS Max sonuçlarında gözlemlemiştik.

iPhone 11, 4 GB RAM ile Geliyor

Geekbench testi sonuçları, iPhone 11 hakkında çıkan dedikoduları da doğrular nitelikte. Zira test sonuçlarına göre telefon 4 GB RAM ile birlikte gelecek. Selefi iPhone XR’a kıyasla 1 GB daha fazla sistem belleğine ev sahipliği yapan telefon, ailenin diğer fertleri hakkında da bilgi sahibi olmamızı sağlıyor. Çünkü iPhone 11 modelinin 4 GB RAM’le gelecek olması iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’in 6 GB sistem belleğine sahip olacağının bir işaretçisi olarak yorumlanıyor.

İlginizi Çekebilir: iPhone 11 Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı