Anasayfa Haber Öne Çıkan Android 10 Özellikleri

Öne Çıkan Android 10 Özellikleri

Android 10 özellikleri

Google Pixel modelleri için Android 10 sürümü yayınlandı. Peki, Android 10 telefonlara hangi yetenekleri kazandırıyor?

Google yeni Android sürümü olan ve ilk kez bir tatlı ile isimlendirmediği Android 10’u dağıtmaya başladı. Ek olarak, ilk kez bir Android sürüm güncellemesinin eskiye göre kullanıcılara daha hızlı bir şekilde ulaşacağı söylendi.  Bu durum, Android kullanıcıları için umut verici gözükse de ileride neler olacağını hep birlikte göreceğiz.

Güncel sürüm ile birlikte, bazı yeni detaylar da gözden kaçmıyor. Bu detayları ele aldığımızda ise, yeni arayüzün yanı sıra kullanıcı odaklı geliştirmeler hemen göze çarpıyor.

İlerleyen zamanlarda ise kullanıcıların kişisel verilerini koruması için daha sıkı izinler ve gizlilik kontrolleri olacak. Ayrıca, dikkat dağıtıcı uygulamaları devre dışı bırakmak için “odak modu” kullanıcılara sunuluyor.

Artık çok daha kolay bir şekilde bildirimlerimizi yöneteceğimiz ve hatta ebeveyn kontrolü  için bazı entegre özellikler eklenecek. Bunlara ek olarak, karanlık tema çok daha işlevsel bir şekilde kullanılabilecek.

Yine de Project Mainline ile ilgili bazı uyumsuzlukların olduğu söylentiler arasında yer alıyor. Project Mainline, Google’ın Play Store üzerinden Android cihazlara güvenlik güncellemeleri sağlayan bir sistem. Bu sorunun ilerleyen zamanlarda çözülmesi bekleniyor.

Ek olarak, yeni sürüm ile birlikte “Canlı Başlık” denilen bir özellik bizleri karşılıyor. Bu özellik, herhangi bir video çekerken, yani kayıt esnasında video üzerinde bir takım değişiklikler yapmamıza olanak sağlayacak. Bu yenilik şimdilik video kaydı sırasında yazı yazmak ile sınırlı durumda.

Son olarak, Google’ın I/O’da duyurduğu yeni emojiler de Android 10 ile beraber kullanıma sunuluyor. Şimdilik Pixel kullanıcıları için gelen Android 10 güncellemesinin, Android One destekli cihazlarda kısa bir süre içesinde sunulması bekleniyor. Diğer üreticiler de Arayüz güncellemeleriyle beraber yeni Android sürümünü kullanıcılarıyla buluşturacaklar.