Anasayfa Video Kafa Ayarı Kafa Ayarı #56 – Çin İşi Ekran Kartı

Kafa Ayarı #56 – Çin İşi Ekran Kartı

AMD, Nvidia ve Intel derken yepyeni bir marka ekran kartı yapıyor. Çin işi bu ekran kartı tutar mı? Ucuz olur mu? Güvenilir mi? Serbest muhabbet ettiğimiz bu kafa ayarında çiftlik tavuğu ile serbest gezen tavuğun farkını değil, GPU pazarını konuştuk.

Takribi iki ince belli çay, bir soğuk buzlu çay (Su bardağı) ya da kupa kahve içimi süresince ekran kartının yongasını yapan firmaları da değerlendirdik.

Çin’den NVIDIA ve AMD’ye Rakip Ekran Kartı Geliyor: Bu haberi yaptıktan sonra yorumlara baktık, durumu biraz daha detaylı değerlendirelim dedik ve ortaya yeni bir Kafa Ayarı bölümü çıktı.

Çinli Changsha Jingjia Microelectronics Co. Ltd. ya da kısa adı ile Jingjia Micro tarafından yeni bir GPU yapılırsa alınır mı, alınmaz mı? Piyasası ne olur gibi soruların muhtemel yanıtlarını verdik. Askeri ve sivil üretim, farkları, sürücü meseleleri ile Çin kendi ekran kartı markasını çıkartabilir mi? Çıkartırsa bu bizim bilgisayarlarımızda oyun oynatır mı? Başka ne kullanımları olabilir? İşin yazılımı, sürücüsü, patenti, lisansı nasıl olur? Performansından diğer detaylara kadar neler beklenebilir? Vaatler bizce tutarlı mı. Bakalım JM9231 ve JM9271 nasıl olacak.

Disclaimer: Bu muhabbet tamamen muhabbet amaçlı olup çekimi, yayını sırasınca hiç bir uluslararası ilişki zarar görmemiştir.