Anasayfa Haber Sony Xperia 5 Fiyatı ve Özellikleri

Sony Xperia 5 Fiyatı ve Özellikleri

Sony Xperia 5 özellikleri

Sony Xperia 5, IFA 2019 etkinliğinde resmi olarak tanıtıldı.

Bir süredir sızıntı haberlerine konu olan Sony Xperia 5, daha önceden belirtildiği gibi IFA 2019 etkinliğinde tanıtıldı. Peki, Sony Xperia 5 fiyatı ve özellikleri ile bizlere neler sunuyor? İşte Sony Xperia 5 özellikleri.

Tüm IFA 2019 haberlerine bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Sony Xperia 5 Özellikleri Neler Sunuyor

Son zamanlarda yeni tasarım trendine uymadığı için sık sık akıllı telefon kullanıcıları tarafından eleştirilen Sony, IFA 2019 etkinliğinde duyurduğu Xperia 5 modeliyle bu eleştirileri tersine çevirmeyi hedefliyor.

IFA 2019 etkinliğinde tanıtılan Sony Xperia 5, CinemaWide olarak adlandırılan 6.1 inç boyutundaki OLED ekranın üzerine kuruluyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Xperia 1 modelinde 4K ekrana yer veren Sony, bu yıl bir değişikliğe giderek Full HD+ çözünürlüklü ekran ile karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda bu modelde de 21:9 ekran formatına yer veriliyor.

Sony Xperia 5 fiyatı ve özellikleri

Donanım kısmına geldiğimizde ise bizleri daha önceden belirtiğimiz gibi 7 nm Snapdragon 855 işlemcisi karşılıyor. Bu işlemciye ise 6 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza seçenekleri eşlik ediyor.

IFA 2019 sırasında Sony yetkililerinin paylaşmış olduğu bilgilere göre, serinin yeni telefonu DualShock desteği ev sahipliği yapıyor. Bu da Xperia 5 kullanıcılarının PlayStation 4 kolu ile birlikte oyun oynayabileceği anlamına geliyor.

Sahip olduğu donanım özellikleriyle ön plana çıkan telefon, sızıntılarda olduğu gibi üçlü kamera kurulumuyla karşımıza çıkıyor. Bu kısımda yapılan değişiklikler ile beraber üçlü ana kamera cihazın arka sol üst köşesine konumlandırılıyor.

Sony Xperia 5 özellikleri

Bu kameralar ise 12 Megapiksel ana, 12 Megapiksel ultra geniş açı, 12 Megapiksel telefoto şeklinde sıralanıyor. Ultra geniş açılı fotoğraflar çekebilen Xperia 5’in ana kamerasının ise f/1.6 diyafram açıklığına ve optik imaj sabitleme özelliğine sahip olduğunu da belirtelim. Bunun yanı sıra Xperia 5’in üçlü ana kamerası 4K çözünürlükte video kaydı da yapabiliyor.

Gece çekimlerinde iddialı olduğu belirtilen cihazın ön tarafında ise f/2.0 diyafram değerindeki 8 Megapiksel çözünürlüklü bir kamera sensörü de bizleri karşılıyor.

Sony Xperia 5 özellikleri

Sony Xperia 5 Fiyatı ve Çıkış Tarihi

IFA 2019 sırasında Sony Xperia 5 fiyatı ve çıkış tarihi de netlik kazandı. Bu kısımda yapılan açıklama ile birlikte Sony Xperia 5’in fiyatı 599 dolar olarak listeleniyor. 4 farklı renk seçeneği ile birlikte piyasaya sunulacak olan telefonun Ekim ayında piyasaya sunulması bekleniyor.

MediaMarkt’ın katkılarıyla IFA 2019 haberlerimiz devam edecek.