Anasayfa Haber Bülten ViewSonic, Boclips ile Eğitim Ortaklığı Kurdu

ViewSonic, Boclips ile Eğitim Ortaklığı Kurdu

ViewSonic video destekli öğrenmeyi geliştirmek için Boclips ile stratejik ortaklık kuruyor. Bu ortaklık ile eğitici video platformu ve akıllı tahta ekosistemini birleştirerek, bütüncül bir çözüm haline getiriyor.

ViewSonic, myViewBoard Clips ile video destekli öğrenme aracılığıyla öğretme deneyimini geliştirmek adına, eğitici video içeriği sağlayıcısı olan Boclips ile kurdu. myViewBoard Clips, reklam ve uygunsuz içeriklerden uzakta ve spesifik konular için düzenlenmiş olan 2 milyondan fazla lisanslı eğitici videolara erişmeleri için, eğitimcilerin, ViewSonic myViewBoard akıllı tahta ekosistemini kullanmasını sağlıyor.

myViewBoard, öğretmenlere, ilgi çekici sınıf içeriği hazırlama, interaktif dersler sunma ve sınıfa katılımı teşvik etme açısından kullanımı kolay bir platform sunan bir uçtan uca çözüm olarak geçiyor. Yeni öğrenme aracı olan myViewBoard Clips, TED, PBS Newshour ve Bloomberg ile Crash Course, Minute Earth ve LearnZillion dahil 150’den fazla medya ortağından oluşan Boclips kütüphanesinden tamamlayıcı içerikler barındırır.

Video destekli öğrenme deneyimi

Öğretmenler, öğretmek için her zamankinden daha fazla videolardan yararlanır oldu. Yapılan araştırmalara göre, eğitimcilerin yüzde 70’i, sınıflarında haftada birden fazla videolardan istifade ediyor. Hem öğretmenler hem de öğrenciler, eğitimde videolardan faydalanıldığında memnuniyetlerinin arttığını ifade etmiştir; öğrencilerin yüzde 92’si ve öğretmenlerin yüzde 83’ü, videoların sınıfta olumlu bir etki yarattığını bildirmiştir

Ancak öğretmenin video içeriğini nasıl elde edeceği konusunda zorluklar bulunuyor. Öğretmenler için uygun videolar bulmak, halihazırda zaman açısından verimsiz ve aşırı talepkar olduğunda vakit alan bir eylemdir. Üstelik, videoların güvenilir ve sağlam bir kaynaktan gelip gelmediği de üzerinde düşünülen bir konudur. Bir başka sorun ise olası ve kasıtsız telif hakı ihlalidir. Dahası, siber güvenlik genellikle öğretmenlerin kamuya açık video platformlarına sınırlı erişiminin olması ve buna ek olarak, ücretsiz videolarda çoğunlukla reklamların ve uygunsuz içeriğin gömülü olması anlamına gelir.

Yukarıda sayılan sorunlara tek bir noktadan çözüm ise, öğretmenlerin videolara online olarak kolayca eriştiği, bunları düzenlediği, depoladığı, organize ettiği ve başkalarına önerdiği eğitici bir video platformu oluşturmaktır. Bu nedenle, ViewSonic, öğretmenlerin iş yükünü büyük ölçüde azaltmak ve daha eğitici video içerikleri oluştumalarını sağlamak için Boclips ile işbirliğine gitti.