Anasayfa Makale Google Chrome’un Sekmeyi Kendine Gönder Özelliği Nasıl Kullanılır?

Google Chrome’un Sekmeyi Kendine Gönder Özelliği Nasıl Kullanılır?

Google Chrome, geliştirmekte olduğu sekmeyi kendine gönder özelliği son sürümle birlikte tüm kullanıcılara açtı.

Google Chrome, bir süre önce ‘Sekmeyi Kendine Gönder’ isimli yeni özelliği kullanıma açtı. Bu sistem temelde sekmelerin Chrome yüklü tüm cihazlar (masaüstü bilgisayar, dizüstü bilgisayar, tablet ya da akıllı telefon) arasında paylaşımını sağlıyor.

Elbette, Chrome senkronizasyonunu kullanıyorsanız diğer cihazlarınızda bulunan açık sekmelere ‘Geçmiş’ penceresinden erişebilirsiniz. Ama bu sistem biraz daha farklı. Windows, Mac, Linux, Chrome OS, Android ve hatta iPhone ya da iPad fark etmeksizin tüm Chrome yüklü cihazlar listeye ekleniyor.

Sekmeyi Gönder özelliğini aktif etmek için öncelikle ‘chrome://flags/’ bölümüne erişmek gerekiyor. Daha sonrasında ‘Send Tab’ aramasını yapın ve karşınıza gelen aşağıdaki seçenekleri sağ kısımdan etkinleştirin.

  • Sen tab to self
  • Send tab to self show sending UI
  • Send tab to self history
  • Send tab to self broadcast

Elbette bu işlemi kullandığınız farklı cihazlar için tekrarlamalısınız.

Daha sonrasında Chrome’u baştan başlatmanız gerekiyor. Sekmeler yeniden açılsa da verilerinizi kaydedip baştan başlatın.

Cihazlar Arasında Nasıl Sekme Gönderilir?

Bir cihazınıza göndermek istediğiniz sekmede ise sağ tıklayıp ‘…Cihazına gönder’ düğmesine tıklamanız yeterli. Aslında yukarıdaki işlemler tamamlandığında geriye sadece sağ tıklayıp sekmeyi diğer cihazlara göndermek kalıyor.

Sekmeyi gönderirken en sağ altta bununla alakalı bir bildirim yer alır. Ayrıca sekmeyi herhangi bir cihazınıza gönderdiğinizde gönderdiğiniz cihazdan da bildirim alırsınız. Gönderilen sekmeyi açmak için bildirime dokunmanız yeterli. Ancak bu durum gönderilen cihaza göre farklılık gösterebiliyor. Yani mesela iPhone’lara bir bildirim gelmiyor. Ama Chrome’un yeni sekmesi başlığı altında bir ‘Sekme Alındı’ ibaresi yer alıyor. Aç düğmesine tıkladığınızda bağlantıya erişebiliyorsunuz.

Listede cihazların hiçbirini görmüyorsanız, diğer cihazların da Google Chrome’larını son sürüme yükseltmeyi deneyin.