Anasayfa Etkinlik IFA AirPods Rakibi Huawei FreeBuds 3 Tanıtıldı

AirPods Rakibi Huawei FreeBuds 3 Tanıtıldı

Huawei Freebuds 3 Özellikleri

Huawei, IFA 2019 etkinliğinde yeni kablosuz kulaklığı FreeBuds 3’ün duyurdu. Huawei FreeBuds 3 özellikleri ile dikkat çekiyor.

MediaMark’ın katkılarıyla en yeni haberleri aktardığımız IFA 2019’da, Huawei yeni kablosuz kulaklığı FreeBuds 3 modelini tanıttı. Peki, Airpods rakibi Huawei FreeBuds 3 özellikleri ile kullanıcılara neler sunuyor?

Tüm IFA 2019 haberlerine bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Huawei FreeBuds 3 Özellikleri

Bildiğiniz üzere Huawei, Berlin’de düzenlenen IFA 2019 etkinliğinde yeni  nesil amiral gemisi işlemcisi olan Kirin 990’ı tanıttı. Yeni nesil işlemcinin tanıtıldığı bu etkinlikte aynı zamanda bir süredir haberlere konu olan kablosuz kulaklık Huawei FreeBuds 3 özellikleri de resmi olarak açıklandı. Kirin A1 yonga setine ev sahipliği yapan Huawei FreeBuds özellikleri ile Apple’ın kablosuz kulaklığı AirPods‘a rakip olmaya geliyor.

Dünyanın ilk BT 5.1 ve BLE 5.1 destekli giyilebilir yongası olan Kirin A1, işlemcisinden güç alan FreeBuds 3 aynı zamanda çift kanallı Bluetooh bağlantısına da ev sahipliği yapıyor. Bu özelliği sayesinde yeni nesil kulaklık serinin önceki modellerine göre yüzde 50 oranında daha az güç tüketiyor.

Huawei Freebuds 3 özellikleri

İletişim alanındaki akıllı adaptif frekans atlamalı teknolojinin getirdiği Huawei’nin yeni nesil Bluetooth sinyal seçim algoritması ile birleştiğinde, Kirin A1, Wi-Fi gibi 2.4GHz sinyalinden etkilenen frekans bantlarını dinamik olarak belirleyebilir ve serbest bir kanala atlayabilir. Bu özellik, çevresel değişikliklere hızlı bir şekilde adapte olmasını ve daha yüksek parazit önleyici yetenekler elde edilmesini sağlar.

Kendi geliştirdiği çift kanallı senkronize iletim modu kullanan kulaklığın gecikme süresi 190ms ultra düşük seviyede kalıyor ve FreeBuds 3’ü, sürükleyici bir oyun deneyimi için anında akustik geri bildirim isteyen oyuncular için mükemmel bir kablosuz kulaklık haline getiriyor.

FreeBuds 3 Tasarımı

FreeBuds 3, cebe rahatça sığacak ve avuç içine kolayca oturacak şekilde tasarlanmış yuvarlak bir şarj çantası içinde bulunuyor.

Ergonomik yuvarlatılmış eğrisi ve doğal açık oturuş tasarımı ile Huawei FreeBuds 3 kulaklık, dinleyicilerin isterlerse saatlerce kulakta tutmasını sağlayan konforlu ve sağlam bir kullanım sağlıyor. Göze hoş gelen tasarımıyla dikkat çeken FreeBuds 3, parlak siyah ve parlak beyaz kaplamalarla tamamlanan minimal ancak modern bir tasarım sunuyor.

Aktif Gürültü Önleme Sistemi

14mm dinamik sürücüye ev sahipliği yapan kulaklık, ses özellikleriyle de dikkat çekiyor.

Huawei, Kirin A1 yongası için gelişmiş bir Ses Dijital Sinyal İşlemcisi geliştirdi. Yonga, ses işleme frekansında sunduğu 356 MHZ’e varan oranları ile endüstriye öncülük ediyor. Hassas ve gerçek zamanlı 3A çağrı gürültü azaltma algoritması, Huawei FreeBuds 3′ün diğer tarafın daha net duymasını ve yüksek kaliteli bir çağrı deneyimi yaratmasını sağlamak için çevre gürültüsünü etkin bir şekilde azaltmasını sağlıyor.

Huawei FreeBuds 3, hem çağrı gürültüsünü azaltma hem de gerçek zamanlı aktif gürültü azaltma özelliğini destekleyen ilk Open-fit TWS kulakiçi kulaklık. Kulak kanalının simülasyonuna dayanarak, gürültü azaltma sinyalinin çıkış frekansı ve yoğunluğu, farklı kulak kanalı şekilleri için ayarlanarak aktif gürültü azaltma etkisi elde edilir. ANC işlevini açmak / kapatmak için sol kulak içine hafifçe vurularak, kalabalık metroda veya gürültülü bir restoranda bile kristal netliğinde müziğin keyfi çıkartılabilir.

Huawei Freebuds 3 Özellikleri – Pil Ömrü

FreeBuds 3 kutusu, kablosuz şarj özelliğine sahip olduğu için hem kablosuz şarj cihazları ile hem de ters kablosuz şarjı destekleyen akıllı telefonlar şarj edilebiliyor. Kirin A1 çipinin yüksek verimli güç tüketimini kullanan Huawei FreeBuds 3, tek bir şarjla dört saatlik, şarj kutusunun yanında kullanıldığında toplam 20 saatlik çalma süresi sağlayabiliyor.

FreeBuds 3 Çıkış Tarihi

Önümüzdeki Ekim ayından itibaren Avrupa’da satışa sunulacak olan yeni nesil kablosuz kulaklığın fiyatı hakkında şimdilik bir  detay paylaşılmadı.