Anasayfa IFA IFA 2019 ASUS ProArt StudioBook One Ön İncelemesi

ASUS ProArt StudioBook One Ön İncelemesi

Quadro RTX 6000 GPU'lu İlk Laptop: ASUS ProArt StudioBook One Ön İncelemesi - IFA 2019 #14

ProArt StudioBook One ASUS’un geliştirdiği özel bir bilgisayar. Tasarımı ve mühendisliği klasik laptoplardan tamamen farklı. IFA 2019’da ön incelemesini yaptığımız bu bilgisayar içerik üreticiler için özel olarak Nvidia Quadro RTX 6000 GPU’yu ilk kez laptop formunda kullanıyor. Yeniliklere beraber bakalım…

  • Intel Core i9 9980HK işlemci 8 çekirdekli. 2.4 Ghz temel, 5 GHz Boost frekansı mevcut.
  • Nvidia Quadro RTX 6000 ekran kartı: Bu normalde harici bir GPU ancak mobil sürümünün mobil halde sunulması esas büyük olay. 24 GB GGDR6 belleği var.
  • RAM miktarı 32 GB, frekansı 2666 MHz ve standardı ise DDR4.
  • 1 Terabyte NVMe PCIe SSD kullanılmış. Western Digital tercih edilmiş PCSN720 modeli kullanılmış.
  • Panele baktığımızda 4K 3840×2160 piksel, ince yan çerçevelere sahip olduğunu görüyoruz.
  • Yüzde 84 ekran kasa oranı var.
  • Delta E sapması 1’in altında, Pantone onaylı bir laptop bu.
  • 2.9 Kilogram ağırlığında, 384.5x245x24.2 mm ölçülerinde.
  • Donanım bileşenleri altta değil, ekran arkasında ve açılınca aralanarak daha etkin bir soğutma sunuyor.
  • 15.6 inç standardındaki laptopta geniş bir tuş takımı ve Touchpad var. Batarya klavyenin altında. Burada ısınacak bir bileşen olmadığı için kullanımı devamlı serin ve rahat.

Fotoğraf ve videografi gibi geleneksel içerik oluşturma alanlarındaki profesyonellerin artan ihtiyaçlarını karşılamakla birlikte 3D tasarımcılara ve oyun geliştiricilere yeni çözümler sunmayı hedeflediğini aktaran firma, ProArt ailesinin yeni üyelerini IFA 2019’da tanıttı. İçerik yaratmak için komple bir dijital çözüm olarak tasarlandığına vurgu yapan ASUS, bu yeni ProArt dizüstü bilgisayarlar ile kullanıcılarının her türlü ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini aktardı.

Şimdiye kadarki en güçlü StudioBook olan ProArt StudioBook One, NVIDIA Quadro RTX 6000 ekran kartı sunan ilk dizüstü bilgisayar olup 32 GB belleğe ve 9. Nesil Intel Core i9 işlemciye sahip. NVIDIA Quadro RTX grafikleri, kullanıcılara daha fazla CUDA, RT ve Tensor çekirdeği sağlayarak animasyonların oluşturulmasını, 8K video düzenlemeyi, onların işlenmesinin daha sorunsuz ve verimli bir şekilde yapılmasını sağlıyor.

Yetkililer tarafından verilen diğer detaylar şu şekilde: ProArt StudioBook One‘daki 4K UHD PANTONE onaylı ekran aynı zamanda 120Hz’lik bir yenileme hızına sahip ve bu ekranı çevreleyen çerçevelerin nanoedge teknolojisi ile incelmesiyle birlikte yüzde 84 ekran / kasa oranına ulaşılmış.

Tüm IFA haberleri ve videoları
IFA Sponsorumuz Mediamarkt…
Güncel laptop ve Ultrabook modellerini MediaMarkt‘an satın alabilirsiniz..