Anasayfa Makale Google Asistan’da Sesli Komutlar Nasıl Temizlenir?

Google Asistan’da Sesli Komutlar Nasıl Temizlenir?

Google Asistan tüm sesli sorguları kaydederek kullanıcılara daha doğru sonuçlar veriyor. Ancak kullanıcılar geçmiş verileri yönetip temizleyebiliyor. Sesli komut verilerinin nasıl silinebileceğine bakıyoruz.

Google Asistan, diğer tüm sesli asistanlar gibi en doğru seçenekleri sunmak için tüm sorgulamaları kaydediyor. Ancak son dönemlerdeki kişisel veri sızıntıları düşünüldüğünde kullanıcıların bir kısmı bu verileri silmek isteyebiliyor. Neyse ki Google tüm bu sesli sorguları yönetmeye ve silmeye izin veriyor.

İlk etapta Google hesabınızda masaüstü web sitesi üzerinden Gizlilik ve Kişiselleştirme / Etkinlik Kontrolleri / Konuşma ve Ses Etkinlikleri bölümüne gidin.

Burada Geçmişi Yönet düğmesi üzerinden konuşma ve ses etkinliklerini görüntüleyip geçmişteki sorguları silebilirsiniz. Ayrıca isterseniz bir önceki ekran üzerinden Konuşma ve Ses Etkinliği bölümünü tamamen kapatabilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken nokta geçmiş ses kaydının durdurulmasıyla birlikte kişisel sorguların tamamının silineceği. Dolayısıyla bu işlemi yapmadan önce verileri silip silmeyeceğinizi tekrardan düşünmenizde yarar var.