Anasayfa Haber iPhone 11 Pro Tanıtıldı! iPhone 11 Pro Fiyatı ve Özellikleri

iPhone 11 Pro Tanıtıldı! iPhone 11 Pro Fiyatı ve Özellikleri

iPhone 11 Pro fiyatı ve özellikleri

1 yıllık uzun bekleyişin ardından beklenen an geldi ve iPhone 11 Pro tanıtıldı! iPhone 11 Pro tüm detaylarıyla makalemizde!

Nihayet beklenen gün geldi ve Apple mikrofonu eline alıp, iPhone 11 Pro modelini duyurdu. Bir iPhone’da ilk defa “Pro” takısına yer verilen model, Cupertinolu şirket için birçok ilki de beraberinde getiriyor. Yeni telefon geceyarısı yeşili, gümüş, siyah ve altın renk seçenekleri ile geliyor.

iPhone 11 Pro Özellikleri

Cerrahi sınıf paslanmaz çelik ve güçlendirilmiş cam arka yüzey ile gelen iPhone 11 Pro, 5.8 inç büyüklüğündeki çentikli OLED ekranın üzerine kuruluyor. 2436×1125 çözünürlüğündeki ekranın inç başına düşen piksel miktarı 458 ppi iken, tazeleme hızı ise 120 Hz. Ekran 200000:1 kontrast oranına sahip ve yüzde 15 daha az enerji harcıyor. Super Retina XDR adı verilen bu yeni ekran HDR10 ve Dolby Atmos desteğine sahip.

iPhone 11 Pro ozellikleri

iPhone 6S’den beri kullanılan basınca dayalı 3D Touch özelliğine elveda diyen iPhone 11 Pro, bunun yerine iPhone XR’da olduğu gibi dokunma süresine göre çalışan Haptic Touch özelliğine yer veriyor.

Telefon, 7 nm üretim geometrisiyle üretilen A13 Bionic çipinden güç alıyor. Apple, A13 Bionic yonga setinin dünyanın en hızlı işlemcisi olduğunun altını çizdi. Öyle ki yeni nesil işlemcinin bütün rakiplerini, elinin tersiyle ittiği grafiklerle anlatıldı. İşlemciye eklenen yapay zeka hızlandırıcı sayesinde iPhone 11 Pro önceki işlemci olan A12’ye göre 6 kat daha fazla işlem yapabiliyor. Yani saniyede 1 trilyon işlem yapabiliyor. Yapay zeka artırılmış gerçeklikte insanları fondan ayırabiliyor ve daha birçok telefon operasyonunu daha kolay hale getiriyor.

Yeni işlemci yüzde 20 daha hızlı ve yüzde 40 daha verimli çalışabiliyor. Elbette pil ömrü tarafında da bu geliştirmeleri görebiliyoruz. Telefon XS’e göre 4 saat daha fazla pil ömrü sunuyor.

iPhone 11 Pro islemcisi A13

Telefonun donanım özelliklerine devam edecek olursak; 6 GB sistem belleğine ev sahipliği yapan iPhone 11 Pro’da 64/256/512 GB olmak üzere üç farklı depolama opsiyonu bulunuyor.

Apple tarafından resmi olarak açıklanmasa da sızdırılan bilgilere göre 3190 mAh büyüklüğündeki bataryadan beslenen telefonda, kablosuz şarj desteği unutulmamış lakin tek yönlü bir kablosuz şarjdan bahsettiğimizin altını çizelim. Zira şimdiye kadar sızdırılan bilgilerin aksine, diğer telefon ve aksesuarları şarj etmeyi sağlayan ters kablosuz şarj özelliği bulunmuyor. Telefonun hızlı şarj destekli (18W) bir adaptörle kutudan çıktığını da ekleyelim.

iOS 13 işletim sistemiyle gelen telefonun IP68 su ve toza dayanıklılık sertifikası da bulunuyor.

iPhone 11 Pro Kamera Özellikleri

iPhone’ların kamerası, gece çekim performansı düşük olması ve geniş açı desteği bulundurmaması sebebiyle çoğu zaman eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Bu konuda şimdiye kadar kulaklarını tıkayan Apple, nihayet gerekli iyileştirmeleri yaptı. Bakalım iPhone 11 Pro kamerası ile neler sunuyor?

Apple daha önce iPhone XS’den tanıdık olan kamera paketine aynen yer veriyor ancak bir farkla. Bu modelde 120 derece geniş açı imkanı sunan üçüncü bir arka kamera daha bulunuyor.

iPhone 11 Pro kamerasi

Arka tarafta üçlü kamera kurulumuna ev sahipliği yapan telefonun kamerasına dair teknik detaylar şöyle: 12MP (f/1.8) ana + 12MP (f/2.4) telefoto + 12MP ultra geniş açı kamera. Ana ve telefoto kamerasında OIS desteği bulunan telefon, 2 kata kadar optik ve 10 kata kadar dijital zoom, yeni Smart HDR, alan derinliği ayarlanabilir portre modu ve gece modu desteğine sahip.

Uzun bir bekleyişin ardından gece modu eklenen telefon, artık düşük ışık koşulları altında da kaliteli fotoğraflar çekebiliyor.

Apple’ın ön kamera ile ilgili çözümü ise sensör çözünürlüğünü artırmak olmuş. 12MP çözünürlüğündeki selfie kamerasına derinlik algılayıcı TrueDepth sistemi eşlik ediyor. Burada yapılan iyileştirmelerle birlikte Face ID artık kullanıcısının yüzünü her açıdan tanıyabilecek.

Ayrıntılar geliyor…

iPhone 11 Pro Teknik Özellikleri

  • Ekran: 5.8 inç 2436x1125p çözünürlüğünde çentikli OLED ekran
  • Yonga: Apple A13
  • RAM: 6 GB
  • Depolama kapasitesi: 64/128/512 GB
  • Arka kamera:  12 MP(f/1.8) + 12MP (f/2.4) + 12MP
  • Ön kamera: 12MP
  • Batarya: 3190 mAh
  • İşletim sistemi: iOS 13
  • Bağlantı seçenekleri: Lightning, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, NFC, 4G VoLTE
  • Diğer özellikler: Face ID, stereo hoparlör, IP68 su ve toza dayanıklılık

iPhone 11 Pro Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Baz model 64 GB depolama kapasiteli iPhone 11 Pro; 999$ fiyat etiketine sahipken, 128 GB hafızalı model 1099$ ve 512 GB kapasiteli tepe modelin fiyatı ise 1299$. Eylül’de ön siparişe açılacak olan telefonun teslimatları ise Eylül’de başlayacak.