Anasayfa Haber Chrome 77 Kullanıcılara Önemli Yenilikler Sunuyor

Chrome 77 Kullanıcılara Önemli Yenilikler Sunuyor

Google, Chrome 77 sürümü  kullanıcılara kolaylık sağlayacak önemli yenilikler ile geliyor.

Yeni versiyon ile birlikte gelen, görsel açıdan en önemli değişiklik zengin tema seçenekleri oldu. Kullanım sırasında istediğiniz temayı seçebilir, sevdiğiniz renkleri yeni sekme sayfasından birkaç tıklama ile ekranınıza taşıyabilirsiniz.

Chrome’un eski sürümleri de Yeni Sekme sayfanızı özelleştirmenize yardımcı olacak özelliklere sahipti. Ancak Chrome 77 ile bu özellikler daha fazla seçim şansı sunuyor. Bu seçenekleri uygulamak için, Yeni Sekme sayfanızın sağ alt köşesindeki “Özelleştir” i tıklayabilirsiniz.

Chrome'un Yeni Sekme sayfasındaki seçeneği özelleştirin

Yeni sürümde yer alan Arka Plan bölümü, dilediğiniz resmi eklemenize veya kendi resimlerinizi yüklemenize izin veriyor. Yeni Sekme sayfanızın arka planını otomatik olarak değiştirecek yeni bir “Günlük yenile” seçeneği de kullanıcılara sunulmuş durumda.

Background options for Chrome 77's new tab page.

Kısayollar bölümü, Yeni Sekme sayfasında hangi simgelerin görüntüleneceğini seçmenize yardımcı oluyor. Örneğin, seçtiğiniz veya en çok ziyaret ettiğiniz web sitelerini ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca bu sayfada web sitesi kısayolları görmek istemeyenler için de bir seçenek oluşturulmuş.

Renk ve tema bölümü, özel bir tarayıcı teması oluşturmanıza olanak sağlıyor. Burada iki rengin bir kombinasyonunu seçebilir veya kendi renginizi seçmek için renk seçiciyi kullanabilirsiniz. Hem Yeni Sekme sayfa arka planı hem de Chrome tarayıcı araç çubuğunu kendi göz zevkinize göre tasarlayabilirsiniz. Önceden, bu özelliğin kullanılabilmesi için Chrome Web Mağazası’ndan bir tema yüklemek gerekiyordu.

 

Chrome tarayıcısı için bir renk ve tema seçmek.

 

Şu anda  bazı web sitelerinde Chrome ve diğer tarayıcıların farklı gösterdiği özel Genişletilmiş Doğrulama sertifikaları bulunuyor. Örneğin, kurumsal bir siteye giriş yaptığınızda, Chrome’un Omnibox adresinde sitenin adresinin solundaki kilidin yanında bir metin göreceksiniz.

Chrome 77’de, bu ekstra metinler kayboluyor ve yalnızca bir kilit simgesi görüyorsunuz. Sertifikanın verildiği şirketin adını yine de görebilirsiniz, ancak önce kilit simgesine tıklamanız gerekiyor.

Chrome’un yeni “Hoş geldin” deme şekli

Chrome'un yeni açılış ekranı.

Chrome’u yeni bir sisteme yüklüyorsanız veya Chrome’da yeni bir kullanıcı hesabı oluşturuyorsanız, tarayıcıyı ilk açtığınızda yeni bir karşılama ekranı göreceksiniz. Bu yalnızca Chrome’u ilk açtığınızda Yeni Sekme sayfasının yerini alıyor.

İlginizi çekebilir: İOS 13 Çıkış Tarihi Belli Oldu!