Anasayfa IFA IFA 2019 Snapdragon Laptop: Samsung Galaxy Book S

Snapdragon Laptop: Samsung Galaxy Book S

ARM İşlemcili Laptop: Samsung Galaxy Book S- IFA 2019 #15

IFA’da bizi heyecanlandıran önemli bir gelişme de laptop alanında ARM işlemci kullanan modelleri görmek oldu. Samsung Galaxy Book S klasik x86 mimarili CISC değil, RISC yani ARM mimarili Qualcomm Snapdragon işlemci kullanıyor.

Peki bu ne demek? Bu klasik dizüstü bilgisayarlara göre çok uzun bir batarya ömrü ve çok ufak ama ısınmayan bilgisayarlar demek. Intel ya da AMD çözümleri değil Qualcomm çözümleri kullanan Samsung Galaxy Book S, artık laptop dünyasında rekabetin farklı bir boyuta geçeceğini gösteriyor.

13 İnç LED ekranlı, 1920x1080p bir model gördük ancak bir de OLED ekranlı modeller var. Normal LED sürümü 23 saat kullanım, OLED sürüm daha da yüksek kullanım sunabilecek.

İçerisinde Qualcomm Snapdragon 8CX işlemci ve Adreno 680 GPU bulunuyor. 7 nanometre olsa da bu ölçümün Intel ya da AMD’den farklı yapıldığının altını çizelim, yani karşılaştırmayın. 8 GB RAM, 256 GB SSD, X24 LTE modem mevcut. Snapdragon X55 5G de Qualcomm sitesinde görünüyor.

Bu işlemci ilk bilgilere göre Intel Core i5 8250U ve AMD Ryzen 5 3550U modellerine karşı konumlandırılıyor ve standart Windows 10 1903 sürümü ile çalışıyor. Performans olarak da yine ilk ortaya çıkan veriler neredeyse denk olduğunu işaret ediyor. Yine de inceleyene kadar bekleyin diyoruz, zira bunlar üçüncü parti bilgiler, biz Technopat işi testler yapmak istiyoruz.

Kasasında alüminyum ve alüminyum magnezyum alaşımlar kullanılıyor. Type-C portlarına yer verilmiş. Aktif soğutması olmadığı için herhangi bir havalandırma ızgarası da yok. Kasa yanındaki kapaktan laptopa SIM kart ve MicroSD bellek kartı takabiliyoruz.

Hoparlörlerde de Stereo AKG sistem kullanılıyor. Samsung’un satın aldığı AKG’nin pek çok farklı Samsung ürününde çalıştığını görüyoruz.

Tüm IFA haberleri ve videoları…
IFA Sponsorumuz Mediamarkt…
Güncel laptop ve Ultrabook modellerini MediaMarkt‘an satın alabilirsiniz..