Anasayfa IFA IFA 2019 10. Nesil Ice Lake İşlemcili Acer Swift 5 Modeline İlk Bakış

10. Nesil Ice Lake İşlemcili Acer Swift 5 Modeline İlk Bakış

10. Nesil Ice Lake İşlemcili Acer Swift 5!

Intel 10. Nesil işlemciler ile donanan yeni Acer Swift 5 dizüstü bilgisayarlara baktık. Ultrabook kategorisinde 990 gram yani 1 kilogramın altında çok hafif bilgisayarlar bunlar. Gelin bu 10. Nesil ile neler gelmiş kısaca birlikte bakalım…

Intel Core i7 1065G7 işlemci Intel Ice Lake ailesinden ve yeni bir mimari. 15 Watt TDP değerine sahip işlemci daha önceki nesillerden daha hızlı, daha serin ve özellikle mimari geliştirmeler ile nanometre küçülmesinin faydalarını bir arada sunuyor. Ek komut setleri eski programlardaki bazı sistemi yoran işlemleri daha yüksek performans ile gerçekleştirebilecek.

İlk başta Comet Lake dedik ancak sonra bunu düzelttik. Neden? Comet Lake de Ice Lake de 10. Nesil işlemciler ancak Comet Lake modelleri daha önceki nesile daha yakın, Ice Lake ise daha ileri. Bu cihazda da daha gelişmiş olan Ice Lake kullanıldığını teknik özelliklerine baktığımızda doğruladık. Bu yıl 10. Nesil pek çok laptop karşımızda olacak ama bazıları Comet, bazıları Ice Lake olacak ve doğal olarak bazı farklar göreceğiz.

Intel Core i7 1065G7 modelinde 4 Çekirdek, 8 Thread ile gelen CPU, 1.3 ila 3.9 GHz arasında frekanslarda çalışıyor. Intel Iris Plus ile yeni nesil bir dahili GPU barındırıyor. Bu dahili GPU’nun performansı da ilgimizi çeken konular arasında.

Elbette aynı işlemci her laptopta aynı performansı vermeyecek. TDP konfigüre edilebilir olduğu için daha yüksek pil ömrü ya da daha yüksek performans için üretici ayarlamaları mümkün. UItrabook sınıfında pil ömrü çok önemli ki, Acer 12 saate varan pil ömrü vaadinde bulunuyor.

Ekran kartı tarafı da dahili GPU ile sınırlı değil, Nvidia MX250 ayrık GPU’lu seçenekler de olacak.

Ufak boyutlarına karşın Thunderbolt, Type-A USB ve HMDI portlarına yer verilmiş. Sunumda adaptör aranmayacağız. Laptopun şarj girişi yine Acer’ın klasik adaptör bağlantısı. Bu da Type-C olabilirdi.
İncelemeye gelmesi için sabırsızlandığımız cihazlardan biri diyerek yorumlarınızı alalım.

Tüm IFA haberleri ve videoları…
IFA Sponsorumuz Mediamarkt…
Güncel laptop ve Ultrabook modellerini MediaMarkt‘an satın alabilirsiniz…