Anasayfa Haber Google Pixel 4 XL Çıkış Tarihi ve Fiyatı Ortaya Çıktı

Google Pixel 4 XL Çıkış Tarihi ve Fiyatı Ortaya Çıktı

Google Pixel 4 XL modelinin önemli özellikleri ve muhtemel fiyatı ortaya çıkmış durumda.

Yakın zamanda piyasaya sunulan iPhone modelleri şu anda ilgileri toplarken, Google ise yeni Pixel modelleri ile iPhone’a rakip olmaya hazırlanıyor. Rekabette iPhone ile karşı karşıya gelecek Pixel’lerin en büyük avantajı Android 10 sürümü ile gelecek olmaları.

Yine ortaya çıkan sızıntı bilgilerle modelin tasarımı resmen ortaya çıkmış durumda. Bu yıl tasarım anlamında büyük değişikliği giden şirket, bakalım kulanıcılarının beklentilerini karşılayacak mı?

Google Pixel 4 XL çıkış tarihi ve fiyatı

Google Pixel 4 XL Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Şirket, yeni telefonlarını büyük bir etkinlikle Ekim ayının 8’inci yada 9’uncu günü duyuracağı ifade ediliyor. Ön siparişler ise, bu etkinlikten hemen sonra, yani Ekim ayının 18’i gibi açılacak. Ayrıca model, 899 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulacak.

Google Pixel 4 XL özellikleri

Yeni kamera tasarımı ile dikkat çeken modelin güvenli yüz tanıma sistemi ile geleceği söyleniyor. Ayrıca önceki modellerde arka kapakta yer alan parmak izi okuyucu, farklı bir konuma taşınacak.

Bunların dışında, selfie çekmeyi sevenler için ön tarafta geniş açılı selfie kamerası olacağı da diğer ayrıntılar arasında yer alıyor. Arka kameraları ele aldığımızda ise, telefonun iki adet yapay zekaya sahip kamera ile gelmesi bekleniyor ve ana kameranın da 12.3 Megapixel değere sahip olacağı ifade ediliyor. Buna ek,  f/1.7 diyaframa sahip olacağı da belirtiliyor. Diğer kameranın ise 16 Megapixel ve f/2.4 diyaframa sahip, telefoto yakınlaştırma kamerası olması bekleniyor. Bu beklentilerin yanı sıra, ultra geniş açılı bir kameranın da olacağı tahminler arasında yer alıyor.

Snapdragon 855 ile gelmesi beklenen telefon, 6 GB RAM desteği sunacak. Depolama alanında ise 64 GB, 128 GB ve 256 GB olmak üzere üç seçeneğe ayrılacak.

3700 mAh batarya ile gelmesi beklenen model, IP68 sertifikasına sahip olacak. Ayrıca hızlı ve kablosuz sarjı desteklemesi beklenen telefonun, çift sim ve 5G teknolojisine de sahip olacağı iddia ediliyor.

Yan tarafları ince bir çerçeveye sahip olacak yeni Pixel, 6.3 inç büyüklüğünde olacak. Ekranın Quad HD+ Amoled yapıda gelmesi bekleniyor. Ek olarak, Google’ın “Smooth Display” olarak adlandırdığı ekran, 90 Hz tazeleme hızına sahip olacak.

ilginizi çekebilir: Google Asistan’da Sesli Komutlar Nasıl Temizlenir?