Anasayfa IFA IFA 2019 İlk Bakış: Acer ConceptD 7 Pro Dizüstü Bilgisayar

İlk Bakış: Acer ConceptD 7 Pro Dizüstü Bilgisayar

Acer ConceptD Dizüstü Bilgisayar - IFA 2019 #21

Beyaz kasası ile dikkat çeken Acer ConceptD, yeni nesil bir dizüstü konseptinde tasarlandı. Dizüstü bilgisayarlarda önemli bir kullanıcı kitlesine yönelik bu tasarımın detaylarına birlikte bakalım…

IFA 2019’da tanıtılan Acer ConceptD özellikle tasarımcılar için geliştirilmiş bir dizüstü bilgisayar. Nvidia Studio konsepti bu yüzden ortaya çıktı. Acer’ın uyarlaması ConceptD, klasik oyuncu dizüstü bilgisayarlarından oldukça farklı.

Özellikle üzerinde durulan iki nokta var: Ekran ve ekrandaki görüntüleri çizen ekran kartı. Pantone onaylı ve üçüncü partiler tarafından da denetlenen bir ekran paneli kullanılıyor. Bu özellikle tasarımcıların ihtiyaç duyduğu yüksek renk doğruluğu açısından çok önemli.

Ekran kartında Nvidia Quadro kullanılması ise özellikle sürücüler, iş ve üretkenlik programlarında istikrar ve verimlilik için kritik. Quadro serisi ekran kartları, GeForce oyuncu ekran kartlarından farklı olarak daha özel testlerden geçiyor. Sürücüleri oyunlardan çok iş uygulamalarında test ediliyor ve buna uygun şekilde güncelleniyor.

RTX ailesiyle birlikte ekran kartlarında yongalar da değişti. Artık Turing mimarisindeki geliştirmelere ek olarak, RT Core ve Tensor Core dediğimiz ışın izleme ve yapay zeka birimleri GPU’nun çevresinde yer alıyor. Bunlar Render işlemlerinde yeni nesil yazılımlarla birlikte saatler süren işleri dakikalara indirme potansiyeline sahip.

Videonun başında Mac seçimindeki temel unsur olan ekrandan bahsettik, elbette işin ikinci kısmında yazılım var. Ancak RTX sonrasında bu teknolojileri kullanan yeni sürüm iş yazılımları karşımıza çıkmaya başladığında, işin yazılım yönünden de köklü bir değişime gittiğine şahit olabiliriz.

Adobe, PTC, Altair, ANSYS gibi devlerin isimlerini de burada sunumda görüyoruz. Görsel, grafik, ses, mühendislik tasarım ve daha aklınıza ne gelirse bu şirketlerin ana faaliyet alanları. Yani işin yazılım yönü de destekli.

Acer Concept D işin laptop üreticisi yanında temel ve hayati gereksinimler olan panel ve GPU entegrasyonunu başarıyla gerçekleştirdiğini gösteriyor. Kasanın beyaz olması da bu bilgisayarın farkının dışarıdan da anlaşılmasını sağlıyor. Acer ConceptD 7 Pro içerisinde ise Intel’in 9. Nesil işlemcisi yanında yine içerik üreticilere, tasarımcı ve mühendislere uygun konfigürasyonda RAM ve SSD seçenekleri sunuluyor.

Tüm IFA haberleri ve videoları…
IFA Sponsorumuz Mediamarkt…
Güncel laptop ve Ultrabook modellerini MediaMarkt‘an satın alabilirsiniz…