Anasayfa Makale WhatsApp’ta Görüntü Dosyaları Bozulmadan Nasıl Gönderilir?

WhatsApp’ta Görüntü Dosyaları Bozulmadan Nasıl Gönderilir?

WhatsApp dosya transferi sırasında fotoğrafları sıkıştırıyor ve kalite bozuluyor. Ama gönderilen fotoğrafları hiçbir uygulamaya ihtiyaç olmadan tam kalitede karşı tarafa göndermek mümkün.

WhatsApp her ne kadar anlık mesajlaşma uygulaması olsa da dosya transferi konusunda da epey yoğun kullanılıyor. Ama genel sorun görüntü dosyalarının belirli filtrelere takılması. Yani herhangi bir görüntüyü doğrudan WhatsApp üzerinden göndermeye çalıştığınızda kalite önemli oranda düşüyor.

Bunu önlemek için transfer edilecek görsel ya da görsellerin uzantılarını değiştirip ya da klasör haline getirip bu şekilde karşı tarafa iletmek şart. Üstelik bu işlem herhangi bir üçüncü taraf uygulamaya ihtiyaç duymadan yapılabiliyor.

Android’de bu işlemi gerçekleştirmek için görselleri farklı bir uzantıda kaydedebilirsiniz. Bunun için de varsayılan olarak gelen dosya yöneticisi uygulamalarından yararlanabilirsiniz. Yani görselin .JPG ya da .PNG olan uzantısını dosya yöneticisi uygulamalarında .DOC ya da .PDF olarak ayarladığınızda transferi gerçekleştirmeniz yeterli. Elbette karşı tarafında görselleri aldığı zaman uzantıları .JPG ya da .PNG olarak değiştirip görüntülemesi gerekiyor.

iOS’ta fotoğrafları Dosyalar uygulamasına kaydedebilirsiniz. Zaten telefonunuzda varsayılan olarak gelen bir uygulama. Dolayısıyla yine herhangi bir ek uygulamaya ihtiyaç yok. iCloud Drive için klasör seçtiğinizde işlemi tamamlayabilirsiniz.

Fotoğrafı kaydettikten sonra seçtiğiniz WhatsApp kontağına dosyayı gönderirken Fotoğraf yerine Döküman olarak seçin ve böylece az önce işlem yaptığınız klasörü seçerek transfer işlemini tamamlayın. Böylece sıkıştırılmış bir görüntü yerine belge ham dosya şeklinde karşı tarafa iletilir.