Anasayfa IFA IFA 2019 Mediamarkt İcra Kurulu Üyesi Faruk Kocabaş ile IFA’yı Konuştuk

Mediamarkt İcra Kurulu Üyesi Faruk Kocabaş ile IFA’yı Konuştuk

Mediamarkt İcra Kurulu Üyesi Faruk Kocabaş ile IFA'yı Konuştuk - IFA 2019 #33

Mediamarkt CPO’su, Satınalmadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Faruk Kocabaş ile Berlin’de düzenlenen IFA 2019 fuarını konuştuk. Sağlık, ev ve hayat konusunda ne yenilikler var?

İlk Not: Ne yazık ki bu videoda görüntüde teknik bir sorun yaşadık. Fuar çekimlerinin tekrar imkanı olmadığı için videoyu onarabildiğimiz haliyle sohbetimizi dinleyebilmeleri için izleyicilerimizle paylaştık.

Bu sene yeni ne var? IFA fuarında bu yıl Machine Learning yani ML ile birlikte ev cihazlarının geliştiğini gördük. Buzdolabında içerideki sıcak noktaların ölçülmesi, kalan yemeğin kaldırıldığı noktada özel soğutma ile verimlilik sağlanabiliyor.

Ütülerde kumaşı tanıyıp, öğrenip uygun çalışan cihazlar karşımıza çıkıyor. Bunlar yarar sağlayan örnekler.

Hangi inovasyon? Televizyonlarda 4K, 8K ve OLED’in ötesinde artık içerik ve verilerin işlenmesi karşımızda yani yazılım gelişmeleri önemli.

Kişisel sağlık konusuna yatırım görüyoruz. Bizim için uygun karar önerileri veren cihazlar karşımıza çıkıyor. Türkiye’de daha fazla öne çıkmaya başlayan alerjilere karşı ürünler var. Elektrik süpürgelerinde örneğini görebiliyoruz. Hava ve su arıtma cihazlarında gelişmeler görebiliyoruz. Genç anne babalarda, çiftlerde bu konuda bilincin çoğaldığını görebiliyoruz.

Mediamarkt bu noktada IFA’da neler yapıyor? Faruk Bey Türkiye’de kullanıcılara fayda sağlayacak, özellikle olmayan ya da ihtiyaç duyulan ürünlerin seçilmesi ve tedariği konusunda çalıştıklarını belirtiyor.

Tüm IFA haberleri ve videoları…
IFA Sponsorumuz Mediamarkt…
Bütün yeni teknolojileri MediaMarkt‘ta bulabilirsiniz…