Anasayfa IFA IFA 2019 Can Göver ile IFA 2019’da Philips TV’leri Konuştuk

Can Göver ile IFA 2019’da Philips TV’leri Konuştuk

Philips Türkiye TV Pazarlama Direktörü Can Göver ile Türkiye TV Pazarını Konuştuk - IFA 2019 #37

IFA fuarında Philips Türkiye TV Pazarlama Direktörü Can Göver ile buluştuk ve IFA’da Philips TV’leri ve Türkiye pazarını konuştuk…

Türkiye TV pazarı nasıl? Gelişmekte olan bir pazar ve günden güne gelişiyor. 2019 yıl sonu Türkiye TV pazarının 2 milyon adede ulaşması bekleniyor.

Segmentlere bakıldığı zaman OLED panel türü pazarın halen görece küçük bir kısmına sahip ancak büyüyor. Özellikle de 50 ve 55 inç televizyon segmenti önemli bir büyüme kaydediyor.

IFA 2019 çerçevesinde tanıtılan televizyonlar içerisinde The One modeli ilgilimizi çekti. Bu Philips’in Hero Product yani anahtar ürün modeli. Herkesin ulaşabileceği fiyat seviyelerini hedefleyen bu modeller hem konsol oyuncularına, hem de Netflix gibi dijital içerik izleyicilerine yöneliyor. Özellikle isimlendirme açısından akılda kalacak bir isimlendirme var. Gerçek metal malzemeler kullanılıyor, 40 derece dönebilen bir stand, üç taraflı Ambilight, P5 görüntü motoru ve Android işletim sistemiyle bütün ana özellikleri kapsıyor.

Android 9 kurulu televizyonları gördük peki Philips TV’ler Android 10 güncellemesi alacak mı? Philips TV’nin Android güncelleme anlayışı nasıl? Philips’in yanıtı basit, her yeni gelişmeyi takip etmek için Google Android tarafı ile çalışmalar devam ediyor. Android ile birlikte yol almaya devam edecek olan şirket, bu anlamda güncelleme tarihi vermese de bu yolda ilerliyor.

Şu an yeni ve güçlü işlemciler kullanılıyor. Bu sayede Philips TV tarafında özellikle 2018 sonrası modellerinde hızlı kanal geçişlerine de odaklanmış durumda. Eski modellerde kullanıcılardan gelen dönüşlere göre yeni modeller tasarlanmış diyebiliriz.

803 ve 804 gibi OLED modellerini de konuştuk. Yeni nesil OLED panel haricinde ayak ve kasa tasarımları da daha da şık hale getirilmiş. Üst modellerde de fuarda Ambilight 3 ile Ambilight 4’ün farkını gördük ve yeni modelleri incelemek ve elbette sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Özellikle fuarlarda daha önce televizyonların çıkış tarihleri konusunda Türkiye’ye ürünlerin gelişi daha ileriki aylara kalırken, bu yıl IFA 2019 ile birlikte Eylül ve Ekim aylarında yeni televizyonlar hemen Türkiye pazarına giriş yapabilecek.

Tüm IFA haberleri ve videoları…
IFA Sponsorumuz Mediamarkt…
Güncel Philips ürünlerini MediaMarkt‘an satın alabilirsiniz…