Anasayfa Haber Bülten HTC Vive Cosmos Fiyatı ve Özellikleri

HTC Vive Cosmos Fiyatı ve Özellikleri

HTC Vive, yeni Vive Cosmos, özellik ve işlevlerini, fiyatını ve cihazın piyasaya çıkış tarihini duyurdu.

PC tabanlı sanal gerçeklik (VR) sistemi olan Vive Cosmos, erişilebilirlik ve kullanım kolaylığı sunmayı amaçlıyor. Başlığın işlevini değiştirebilen modüler ön panel tasarımı, ürünün zaman içinde kullanıcı isteklerine göre geliştirilebilmesini sağlıyor. Yeni duyurulan Vive Cosmos External Tracking Mod da bunlar arasında yer alıyor.

HTC Vive Cosmos Fiyatı ve Özellikleri

İçten dışa geniş ve hassas takip için altı adet kamera sensörü bulunan yeni Vive takip sistemi, basit kurulumuyla VR dünyasına kullanıcıları hızlıca sokmayı amaçlıyor. Orijinal Vive modelinden yüzde 88 daha fazla olan 2880 x 1700 piksel çözünürlükle Cosmos, daha net metin ve grafikler sunuyor. Yeni LCD paneller, pikseller arasındaki mesafeyi azaltıyor ve gerçek RGB ekranlarla birlikte piksellerin çevresinde ince siyah çizgiler oluşmasını önlüyor.

Cosmos’un tamamen yeniden tasarlanan kontrol cihazları kullanıcılara daha uzun oyun saatleri sunmak için yeni bir ergonomik tasarıma sahip. Cosmos ayrıca Vive Kablosuz Adaptör ile de uyumlu. Cosmos, Avrupa’da 3 Ekim’de 799 Euro fiyatla satışa çıkacak. Ön siparişler ise 12 Eylül’de başlayacak.

2 Ekim tarihine kadar Cosmos siparişi veren tüm müşteriler, 12 aylık Viveport Infinity kodu alacaklar. Kullanıcılar Viveport Infinity; Fisherman’s Tale, Fujii ve Ninja Legends gibi VR uygulamaları, oyunları ve videolarının yanı sıra GoPro, Discovery Channel ve Animal Planet gibi markların videolarına sınırsız erişim sağlayacaklar.

HTC Vive Cosmos Teknik Özellikleri

Çözünürlük: Her gözde 1440 x 1700 piksel (Toplam 2880 x 1700 piksel)
Ekran: Çift 3,4 inç (çapraz) LCD
Yenileme hızı: 90 Hz
Görüş alanı: 110 derece
Ses: Dahili stereo kulaklık
Gerekli PC bağlantısı: USB 3.0, DisplayPort 1.2
Çevre Birimleri İçin Girişler: USB-C 3.0, modlar için özel bağlantı
Takip: Ayakta ve oturur pozisyonlar için minimum alan gereksinimi yoktur, oda ölçeği modunda minimum 2 m x 1,5 m
Ön Panel Modülleri: Vive Motion Mod (Cosmos ile birlikte gelir) ve Vive Cosmos External Tracking Mod (Ayrı satılır)
Vive Kablosuz Adaptör desteği: Bağlantı kitiyle birlikte ayrı satılır. Boş PCIe yuvası gereklidir