Anasayfa Haber iPhone 11 Ters Kablosuz Şarj Özelliği Yazılım Engeline Takıldı

iPhone 11 Ters Kablosuz Şarj Özelliği Yazılım Engeline Takıldı

iPhone 11 serisi için tanıtım yapıldı ancak beklenen özelliklerden olan ters kablosuz şarj şimdilik kullanılamıyor.

10 Eylül tarihinde duyurulan iPhone 11 serisi için bazı yeni teknolojilerin cihazın çıkış tarihine yetişmesi bekleniyordu. Yeni özellikler içerisinde en merak edilen ise ters kablosuz şarj teknolojisiydi. Bu teknolojinin Qi özellikli aksesuarlar ile kullanıma açılacağı düşünülüyordu. Ancak durum beklenilen gibi olmadı ve analist Ming-Chi Kuo’nun iddia ettiği gibi, seride yer alan telefonlarda bu özelliğin olmadığı ortaya çıktı.

Apple’ın seride ters kablosuz şarj özelliğine yer vermemesi, bundan sorumlu olan bir yazılım kilidini açmasıyla ilgiliydi. Sonny Dickson da konuyla ilgili Twitter üzerinden, “iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max ters kablosuz şarjı desteklemek için gerekli donanıma sahip, ancak Apple bunu yazılımsal olarak engelledi.” şeklinde bir paylaşım yaptı. Üstelik daha öncesinde şirket tarafından telefonların, ters kablosuz şarjı kaldırabileceğini belirten bir rapor da hazırlanmıştı.

Ancak Ming-Chi Kuo’nun açıklamalarına göre, şarj özelliğinin kullanılmamasının en önemli sebebi, şarj verimliliğinin Apple’ın gereksinimlerini karşılayamayacak olmasıydı.

Samsung ve Huawei’nin yeni amiral gemisi telefonları ise iki yönlü kablosuz şarj desteğini kullanıcılarına bir süredir sunuyor. İlerleyen zamanlarda duyurulacak olan Huawei’nin Mate 30 serisinin de kablosuz şarj özelliğini barındıracağını tahmin edebiliyoruz.

İlginizi çekebilir: Daha Güvenli Bir Instagram Hesabı İçin İpuçları