Anasayfa Haber macOS 10.15 Catalina Müzik Uygulamaları ile Sorun Yaratıyor

macOS 10.15 Catalina Müzik Uygulamaları ile Sorun Yaratıyor

macOS 10.15 Catalina Müzik Uygulamaları

macOS 10.15 Catalina müzik uygulamaları ile uyumluluk konusunda henüz hazır değil.

Ekim ayında Mac bilgisayar sahipleri ile buluşacak olan macOS 10.15 Catalina, müzik uygulamaları ile haşır neşir olan kullanıcıları üzecek gibi gözüküyor. Güvenlik ve Apple’ın yeni yazılım doğrulama süreçleri gibi çeşitli teknik sebeplerden ötürü bazı öne çıkan müzik uygulamalarının bu yeni sürüm ile çalışmayacağı belirtiliyor.

macOS 10.15 Catalina ile çalışmayacak müzik uygulamaları

Listede oldukça önemli uygulamalar olduğunun altını çizmek gerek. Öncelikle Ableton Live 9 ve Live 10 sürümleri yeni macOS ile uyumlu değil. Uyumlu bir sürüm içinse testlerin sürdüğü belirtiliyor. Native Instruments cephesinde ise hiçbir yazılım ve donanım ürünün destek sunmadığının altı çiziliyor. Bu geliştirici de yine uyumluluk için testlerin devam ettiği paylaşıyor.

PreSonus Studio One DAW (sürüm 4.5.3) ise Catalina ile uyumlu ancak üçüncü parti eklentiler ile sorunlar yaşanabileceğinin altı çiziliyor. Slate Digital de kullanıcılarının yeni sürüme geçmeden önce beklemesini önerirken, hala uyumluluk için testler yaptıklarını açıklamış durumda.

Görünen o ki müzik ile uğraşanların 10.15 Catalina güncellemesini yapmadan önce bir süre daha beklemesi doğru bir karar olacak.

İlginizi çekebilir: macOS Catalina Yükseltmesi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey