Anasayfa Haber Minecraft Aylık Oyuncu Sayısı 112 Milyon Oldu

Minecraft Aylık Oyuncu Sayısı 112 Milyon Oldu

Minecraft Aylık Oyuncu Sayısı

Minecraft aylık oyuncu sayısı artmaya devam ediyor.

Minecraft sessiz sedasız bir biçimde topluluğunu büyütmeye devam ediyor. Son olarak, Microsoft’tan Helen Chiang verdiği bir röportajda Minecraft aylık oyuncu sayısının 112 milyona ulaştığını açıkladı. Bu sayının aktif oyunculara ait olduğunu da belirtelim. Ayrıca, Ekim 2018’e göre 20 milyonun üzerinde bir artış söz konusu. Tüm platformlar ve Xbox Game Pass abonelerinin toplamını yansıtan açıklama, yaklaşık 10 yıllık oyun için önemli bir başarı olarak kabul ediliyor.

Minecraft insanların yaratıcı yönlerini konuşturmasına izin veriyor. Bu anlamda oyuncuların tekrar tekrar oyuna geri döndüğü ifade ediliyor. Fortnite veya diğer oyunların öne çıkmasına rağmen, bu oyunda evler ve tüneller inşa etme şansının oyuncuları geri döndürdüğü ifade ediliyor. Tabii ki başka etkili faktörler de var. Oyun bloklu grafikleri ve basit mekanikleri ile birçok bilgisayarda ve akıllı telefonda oynanabiliyor.

Microsoft elindeki bu önemli kozu canlı tutmak için Minecraft Earth adlı bir artırılmış gerçeklik oyunu da hazırladı. Ayrıca, Minecraft için ray tracing desteğinin de yolda.

İlginizi çekebilir: Minecraft İçin Ray Tracing Desteği Geliyor