Anasayfa Makale Gmail’deki Karanlık Mod Özelliği Nasıl Kullanılır?

Gmail’deki Karanlık Mod Özelliği Nasıl Kullanılır?

Basit bir ayar sayesinde Gmail’deki karanlık modu aktif edip göz yorgunluğunu azaltmak mümkün.

Facebook, Twitter ve YouTube gibi popüler uygulamaların büyük bölümünde karanlık mod özelliği yer alıyor. Temelde ekrandan yayılan bembeyaz ışığı engellemeyi ve böylece göz yorgunluğunu azaltmayı sağlayan bu özellik, aslında son dönemlerde hem Android hem de iOS’ta içine dahil olmuş durumda. Hem Android 10 ve hem de iOS 13’te artık işletim sistemlerindeki birçok pencere doğrudan simsiyah olarak ayarlanabiliyor.

Google, ek olarak kısa süre önce Gmail için de karanlık mod sunmaya başladı. Yapılan güncellemeyle bu özelliği kazanan uygulama, hızlıca normal mod / karanlık mod arasında geçiş yapmayı sağlıyor.

Gmail’deki karanlık temayı aktif etmek için öncelikle uygulamadan Ayarlar kısmına daha sonradan Tema bölümüne erişmek gerekiyor. Ardından burada varsayılan tema yerine koyu temayı seçtiğinizde işlem tamam.

Böylece uygulamayı özellikle de geceleri ekrandan bembeyaz ışık yayılmadan çok daha verimli şekilde kullanabilirsiniz.

Bu arada, Google aslında geçtiğimiz dönemlerde YouTube için karanlık modun %60 oranında güç tasarrufu sağladığını belirtmişti. Gmail için bu konuyla alakalı paylaşılan herhangi bir bilgi yok. Ama yine de benzer sistemin Gmail için de geçerli olduğu söylenebilir.