Anasayfa Haber 43.7 Megapiksel Görüntü Sensörü Samsung ISOCELL Slim GH1 Tanıtıldı

43.7 Megapiksel Görüntü Sensörü Samsung ISOCELL Slim GH1 Tanıtıldı

Samsung ISOCELL Slim GH1

Sensörü Samsung ISOCELL Slim GH1 dünyanın ilk 0.7 mikrometre görüntü sensörü oldu.

Samsung yeni akıllı telefon kamera sensörü ile dikkatleri üzerine çekti. Dünyanın ilk 0.7 mikrometre (μm) büyüklükte ve 43.7 Megapiksel (MP) çözünürlükteki görüntü sensörü Samsung ISOCELL Slim GH1, yarının akıllı telefonlarında daha iyi tasarımlar sunulmasını sağlama hedefinde.

Sensörde Samsung’un optik kayıp ve renkli paraziti en aza indirirken daha ayrıntılı ve canlı görüntüler üretmek için yeterli ışık ve renk bilgilerini yakalamaya yardımcı olan en yeni piksel izolasyon teknolojisi ISOCELL Plus bir adım öteye taşınıyor.

Küçük piksellerin yeterince ışık toplayamadığı bir gerçek. Gece çekiminde, Samsung Tetracell teknolojisi küçük piksellerin dördünü bir arada getirerek, daha iyi ışık hassasiyetine sahip 12 MP fotoğraflar çekmenizi sağlıyor. Çiplerde jiroskop tabanlı elektronik görüntü dengeleme ve faz algılayıcıya sahip otomatik odaklanma (Super PD) da bulunuyor. Samsung, 4K video çekimlerinin de alan derinliğinde büyük kayıplar olmadan gerçekleştirilebileceğini belirtiyor.

GH1 sensörünün seri üretimine bu yılın sonunda başlanacak. 2020 yılında 43.7 MP kamera ile gelen bir kompakt akıllı telefon gördüğümüzde bu sensörü kullandığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

İlginizi çekebilir: Samsung, Note ve S Serisini Tek Cihazda Birleştirebilir