Anasayfa Haber Canlı Yayın Yapanlar İçin NVIDIA RTX Broadcast Engine Duyuruldu

Canlı Yayın Yapanlar İçin NVIDIA RTX Broadcast Engine Duyuruldu

NVIDIA RTX Broadcast Engine

NVIDIA RTX Broadcast Engine canlı yayınlar için yeni araçlar sunuyor.

TwitchCon etkinliği öncesinde NVIDIA canlı yayın yapan kullanıcıları yakından ilgilendirecek bir duyuru yaptı. Şirket, RTX ekran kartları içerisinde yer alan Tensor çekirdeklerinden gücünü alan canlı yayın ekosistemi için yeni özellikler müjdeledi. NVIDIA RTX Broadcast Engine, geliştiricilerin canlı yayın yazılımlarına dahil edebileceği yapay zeka tabanlı birçok özelliği ile öne çıkıyor.

Özelliklerden ilki yayıncıları videoları için fiziksel yeşil perde almaktan kurtaracak olan RTX Greenscreen. Yapay zeka kullanan özellik insanı arka plandan ayırabiliyor ve hatta arka planı değiştirme olanağı sunuyor. Popüler yayın yazılımı OBS bu özelliği kullanmayı planlayan ortaklardan birisi olarak açıklandı.

RTX AR ise yüzleri tespit edebiliyor ve göz ile ağır gibi yüz detaylarını takip edebiliyor. Böylece geliştiriciler artırılmış gerçeklik efektleri ile videoya bindirme yapabilme şansı elde ediyor. RTX Style Filters da artistik stiller veya video oyun çizimleri tabanlı olarak video akışına farklı stiller katabiliyor.

Son olarak, NVIDIA Video Codec SDK için destek ekleyen canlı yayın iş ortakları da paylaşıldı. Bunlar ise Twitch Studio, Discord ve Elgato olarak sıralanıyor. Yazılımların yeni özellikleri ne zaman sunacağı konusunda net bir tarih ise henüz açıklanmadı.

İlginizi çekebilir: NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti Ne Zaman Satışa Çıkacak?