Anasayfa Makale iOS 13 Ve iPadOS’te Uygulamalar Nasıl Güncellenir?

iOS 13 Ve iPadOS’te Uygulamalar Nasıl Güncellenir?

Apple’ın yeni mobil işletim sistemleri bir dizi yenilik barındırıyor. Hatta kullanıcıların yıllardır aşina olduğu bazı ayarların da yerleri değişiyor. Hem iOS 13 hem de iPadOS’te uygulama güncelleme yöntemini anlatıyoruz.

Hem iOS 13 hem de yakında çıkacak olan iPadOS 13 bir önceki mobil işletim sistemine göre önemli yenilikler barındırıyor. Çeşitli düzenlemelerin de yapıldığı sistemlerde aslında bazı basit görevlerin dahi yeri değişmiş durumda. Uygulama güncellemeyi buna ilk örnek olarak gösterebiliriz. Yeni iOS ve iPadOS ile uygulama güncellemeleri farklı bir alandan gerçekleştirmek gerekiyor.

Herhangi bir uygulama ya da oyunu güncellemek için öncelikle App Store’a erişmek gerekiyor. Daha sonrasında sağ altta yer alan ‘Güncellemeler’ bölümünden gerekli bölüme ulaşabilirsiniz. Artık kullanıcılar burada aşağı kaydırarak bekleyen uygulama güncellemelerinin listesini görebiliyor.

Ayrıca, bu uygulamaların yeni versiyonlarını hemen yüklemek için ‘Güncelle’ düğmesine tıklamak yeterli. Eğer her uygulama için bu işlemi tekrarlamak istemiyorsanız ‘Tümünü Güncelle’ düğmesiyle işlemi hızlandırabilirsiniz.

Güncellemelerin nasıl yüklendiğini değiştirmek için otomatik indirme kısmında da düzenleme yapabilirsiniz. Ayarlar / iTunes ve App Store bölümünden Otomatik İndirme kısmından hem iOS hem de iPadOS’un uygulama güncelleme ayarlarına erişebilirsiniz.