Anasayfa Video Kargoyla Gelen Yazılım Güncellemesi

Kargoyla Gelen Yazılım Güncellemesi

Panasonic S1 kameramız için beklediğimiz yazılım güncellemesi paketli şekilde kargoyla elimize ulaştı. Peki bir yazılım güncellemesi neden kargo ile gelir?

Hala aklımızı kurcalayan bir soru olsa da Panasonic bu şekilde gönderiyor. Almanya’dan aldığımız Panasonic Lumix DC-S1 kamera normalde HLG çekim yapabiliyor. Ancak HLG’den daha iyi bir seçenek olan V-Log seçeneği Firmware güncellemesi yapana kadar kapalı kalıyor.

Bunun sebebi 2500 Dolarlık kameranın 200 dolarlık güncelleme ücreti olması. Neyse ki belirli tarihlerde satın alanlar için bu ücretsiz. Umarız Panasonic bunu herkese ücretsiz sunar. Zira bu Log, hafif değil, Varicam gibi sinema endüstrisinde kullanılan ağır renk değişikliklerini kolayca uygulayabileceğiniz bir mod. 8 Bit 4:2:0 yerine 10 Bit 4:2:2 kayıt imkanı sunuyor ve renk düzeltmeleri ya da efekt uygulamak istediğinizde V-Log L modeline göre çok daha geniş kapsamlı çalışmalara izin veriyor.

Sonuçta ne kadar bir e-posta yeterli olacaktı destek de Almanlar kurallardan şaşmıyor ve bize kodumuzu kargo ile ulaştırıyor. Biz de kameramızı güncelleyip yeni yetenekleri test ediyoruz.

Panasonic Lumix S1 ve Sony RX100 VII Kameralara Terfi Ettik