Anasayfa Video Çift Ekranlı Laptop Devri: ZenBook Pro Duo ile İlk Deneyimler

Çift Ekranlı Laptop Devri: ZenBook Pro Duo ile İlk Deneyimler

Farklı konseptiyle uzun zamandır incelemek istediğimiz ASUS ZenBook Pro Duo nihayet karşımızda. İlk deneyim ve değerlendirmelerimizi ve bu konseptin hoşumuza giden yönlerini sizlerle paylaşıyoruz. Çift ekranlı laptop kullanışlı mı? ZenBook Pro Duo’nun çözümü kalıcı olacak mı? Bunu konuşuyoruz…

Konsept olarak daha önce ScreenPad ve sadece iki ekrandan oluşan, tuşları dokunmatik olan prototipler sergileyen ASUS, bu sefer farklı bir yola gitti. Ekranın altında, tuşların üzerinde ikinci bir ekran sundu. Daha önce Zephyrus modellerinde gördüğümüz, ön kısımda yer alan tuşlara yer veren tasarım, bu sayede ikinci ekranı ilkinin hemen altına konumlandırıyor.

Bu basit bir fikir gibi görünse de ilk kez karşımıza Pro Duo ile çıkıyor. Özellikle Adobe Premier ya da Photoshop gibi uygulamalarda etkisini gösteriyor. Uygulama içerisindeki çalışma pencerelerini bu alt ekrana konumlandırdığımızda, üst ekranda daha geniş bir görüntüye sahip oluyoruz.

4K çözünürlükte iki ekran da dokunmatik. Ancak alt ekran ile üst ekran arasında bir parlaklık farkı var. Bu da güç yönetimi açısından düşünülmüş bir detay. Kasa içerisinde güçlü işlemci ve ekran kartı barındırmasına ve ASUS’un Ultrabook modellerine göre çok daha kalın olmasına karşın, tasarım detayları yüzünden çok daha ince duruyor.

Soğutma için yine Zephyrus ya da ZenBook Pro serilerinden gelen bir teknoloji var. Kasayı yükselterek havalandırma aralığını genişletmek. Alt kapak yerine, monitörün alt kapağı yükseltme sağlıyor.

Teknik testler ve detaylı inceleme için yorumlarda bize sorularınızı iletebilirsiniz.