Anasayfa Makale Google Chrome’da Tam Sayfa Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Google Chrome’da Tam Sayfa Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Google Chrome, Mozilla Firefox ya da Opera basit uzantılarla tam sayfa ekran görüntüsü almaya imkan tanıyor. Böylece herhangi bir web sitesinin tamamını tek bir görsel şeklinde kaydetmek mümkün hale geliyor. Üstelik Chrome, sayfanın tam boy ekran görüntüsü için herhangi bir uzantıya da ihtiyaç duymuyor. Geliştirici Araçları içine dahil edilen gizli bir özellik üçüncü parti bir uygulamaya gereksinimi ortadan kaldırıyor.

Chrome’da ekran görüntüsünü kaydetmek istediğiniz web sayfasını açtıktan sonra sağ üstteki ayarlar düğmesine tıklamanız gerekiyor.

Açılan pencerede Diğer Araçlar / Geliştirici Araçları menüsüyle ilgili bölüme erişebilirsiniz. Ayrıca alternatif olarak Windows’ta CTRL + Shift + I kombinasyonunu kullanabilirsiniz. Mac tercih ediyorsanız Command + Shift + I kısayolu siz yine geliştirici araçlarına götürür.

Alt kısımda açılan minik pencerede yine sağ üstteki üç nokta simgesi üzerinden ‘Komutu Çalıştır’ düğmesine tıklayın. Bunun için de yine bir kısayol mevcut. Windows için CTRL + Shift + P veya Mac’te ise Command + Shift + P yolunu izleyerek komut çalıştırma kısmına erişebilirsiniz.

Ardından burada ‘Ekran Görüntüsü’ araması yapın ve karşınıza çıkan seçenekler arasından ‘Tam Boyutlu Ekran Görüntüsünü Yakala’ seçeneğini onaylayın. Ardından ekran görüntüsü çekiliyor ve kayıt etmeniz için onay isteniyor.

Böylece web sitelerinin tam boyutlu hallerinin fotoğraflarını kaydedebilirsiniz. Özellikle çevrimdışı olacağınız zamanlarda web sitelerindeki görsellere bakmak ya da metinleri okumak için bu yöntemden faydalanabilirsiniz.