Anasayfa Haber WhatsApp Kaybolan Mesajlar Özelliği Geliyor

WhatsApp Kaybolan Mesajlar Özelliği Geliyor

WhatsApp, uygulamasını geliştirmek amacıyla oluşturduğu Beta programı ile kaybolan mesajlar özelliğini duyurdu.

Yakın zamanda WhatsApp, Google Play Beta Programı aracılığıyla kullanıcılarına yeni bir güncelleme sundu. Gelen güncelleme ile birlikte, uygulamanın sürümü  2.19.275’e yükseldi. Ayrıca, yeni özelliği deneyimlemek için uygulamanızın bu sürümde olması gerekiyor.

İsminden de anlaşılacağı üzere, WhatsApp kaybolan mesajlar özelliği, sohbet ettiğiniz özel sohbet ya da grupların mesajlarını otomatik olarak silmesine olanak sağlayacak. Bu durum, şu an gruplar için geçerli olup, özelliği de aktif etmek sizin elinizde olacak. Özelliği kullanmak için WhatsApp grup ayarlarına girmeniz gerekiyor.

WhatsApp kaybolan mesajlar

Girdikten sonra, yukarıdaki görselde görüldüğü üzere, özelliğin “off” yani kapalı olarak geldiğini görüyoruz. Eğer çok sık sohbet edilen bir gruptaysanız bu özellik, sizin için kurtarıcı niteliğinde olacak gibi duruyor.

Özelliği aktif etmek için kaybolan mesajlar özelliğine basın.

WhatsApp kaybolan mesajlar

Bastıktan sonra, şu an için sizi iki seçenek karşılayacak. Bu seçeneklerden herhangi birini seçerek, mesajlarınızın otomatik silinmesine olanak sağlayacaksınız.

WhatsApp kaybolan mesajlar

Özellik şu an için alfa sürümünde olup, geliştirilmeye devam ettiği ve ileride özel sohbetler için de geleceği söyleniyor.

İlginizi çekebilir: WhatsApp Gizlilik Ayarlarıyla İlgili Bilmeniz Gereken Her Şey