Anasayfa Haber GoPro Hero 8 Black Tanıtıldı

GoPro Hero 8 Black Tanıtıldı

GoPro Hero 8 Black

HyperSmooth 2.0 ve GoPro Mods yenilikleri ile gelen GoPro Hero 8 Black karşınızda.

GoPro en yeni aksiyon kamerası modelini tanıttı. GoPro Hero 8 Black, ikinci nesil HyperSmooth 2.0 stabilizasyon ve yeni GoPro Mods özelliği ile öne çıkıyor. Ek olarak, GoPro artık bütünleşik tripod ya da sabitleyici ağzına sahip. Böylece kamerayı ek bir çerçeve olmadan çekim için daha çabuk sabitlemek mümkün.

GoPro Hero 8 Black Özellikleri

Hero 8 Black, 4K çözünürlükte saniyede 60 kare veya 1080p çözünürlükte saniyede 240 kareye kadar video için destek sunuyor. Ayrıca, Wi-Fi üzerinden 1080p Full HD çözünürlükte canlı yayın da yapılabiliyor. Fotoğraf için sunulan çözünürlükse 12 megapiksel.

RAW modu ise 8x ağır çekimde video çekebiliyor. TimeWarp 2.0 ise otomatik oran düzenleme ve kontrollü hız artırma ile süper hızlı videolar çekebiliyor. HDR özelliği de geliştirilmiş durumda. HyperSmooth 2.0 da artık birden fazla seviyede stabilizasyon sağlıyor. Uygulama içi ufuk düzeltme de yeni yeteneklerinden. Özelliğin tüm çözünürlük ve kare oranlarında çalıştığını da belirtelim.

Bundan böyle aksiyon kamerası 4 farklı sanal lens seçeneği de sunuyor. Bunlar ise dar, bozulmasız çizgisel, geniş ve SuperView. Ses konusunda da geliştirmeler yapılırken daha iyi rüzgar bastırma sağlandığı ifade ediliyor. Bir diğer önemli yenilikse 14 komut ile sesli kontrol olarak göze çarpıyor. 10 metreye kadar su geçirmezlik ve çerçevesiz tasarım da diğer detaylardan.

GoPro Mods yeniliği ise GoPro kameralar için eklentiler sunulmasını sağlıyor. Yani şirket daha önce üçüncü parti aksesuar üreticilerinin yaptığını ileriye taşıyor. Sunulan seçenekler ise Media Mod, Display Mod ve Light Mod olarak geçiyor. 80 dolarlık Media Mod ekstra mikrofon sunarken 3.55 mm mikrofon ve HDMI çıkışı portlarını beraberinde getiriyor. Yine 80 dolarlık Display Mod ise özellikle selfie çekmek için işe yarayacak bir döndürülebilir ekran sunuyor. Son olarak 50 dolarlık Light Mod ise cihazın üzerine LED ışık ekliyor. Aynı anda aynı kamerada birden fazla Mods kullanma olanağına a sahipsiniz.

GoPro Hero 8 Black Fiyatı

Hero 8, 400 dolar fiyat etiketi ile yurt dışında satışa sunulmuş durumda. Aksiyon kamerasının yakın zamanda ülkemizde de satışa sunulmasını bekliyoruz. GoPro Mods aksesuarlar ise Aralık ayında çıkacak.

İlginizi çekebilir: Panasonic Lumix S1 ve Sony RX100 VII Kameralara Terfi Ettik