Anasayfa Haber Windows 10X Çift Ekranlı ve Katlanabilir Bilgisayarlar İçin Geliyor

Windows 10X Çift Ekranlı ve Katlanabilir Bilgisayarlar İçin Geliyor

Windows 10X

Microsoft tarafından yeni çift ekranlı ve katlanabilir bilgisayarlarda kullanılabilecek olan Windows 10X işletim sistemi duyuruldu.

Microsoft, Surface etkinliğinde Surface Neo adlı çift ekranlı cihazını tanıtırken, bu ve buna benzer cihazlar için tasarlanmış olan Windows 10X işletim sistemini de duyurdu. Gelece yılın sonunda çıkacak olan işletim sistemi beklendiği gibi işletim sisteminin farklı bileşenlerinin modülarize edilebildiği Windows Core OS tabanlı.

Sadece yeni çift ekranlı ve katlanabilir bilgisayarlar için sunulacak olan işletim sistemi Intel tabanlı cihazlarla çalışacak. Yani mevcut bir cihazda 10X kullanma olanağı sunulmayacak. Modern olmak üzere tasarlanan işletim sisteminin Windows 10’da bulunan bazı sınırlamalara da sahip olmadığı ifade ediliyor.

Yeni yazılımın yeni donanımlar üzerinde tanıtıldığı etkinlikte, uygulamaların seçtiğiniz ekranda açıldığı ve ardından istendiğinde iki ekrana birden genişletilebildiği görülüyor. Ayrıca, Surface Neo’da takılı durumda olan klavyeyi yukarı çevirdiğinizde ekran otomatik olarak ayarlanıyor.

İlginizi çekebilir: Windows Core OS Modüler Platform Olarak Geliyor