Anasayfa Oyun Yeni Steam Kütüphanesi Hakkında Bilmeniz Gereken 11 Özellik

Yeni Steam Kütüphanesi Hakkında Bilmeniz Gereken 11 Özellik

Steam kullanıcılarının yıllardır beklediği arayüz güncellemesi sonunda beta sürecine girdi. Biz de Yeni Steam Kütüphanesi’nin dikkat çeken 11 yeni özelliğini anlatıyoruz.

Yeni Steam Kütüphanesi Nasıl Yüklenir?

Steam Arayüzü açıkken sağ üstte bulunan Steam menüsüne tıklayın. Ardından Ayarlar bölümüne girin. Hesap alt menüsünde Beta bölümünü göreceksiniz. Burada katılacağınız beta programını seçin ve onaylayın. Steam aşamada yeniden başlatılacak ve yaklaşık 160 – 170 MB boyutunda bir güncelleme indirecek. Ardından yeni kütüphane arayüzü yüklenmiş olacak. Bu seçenekler hem MacOS hem de Windows için geçerli.

1. Oyun Güncellemeleri: İlk dikkatimizi çeken şey güncellemeler. Burada oynadığınız oyunlarla ilgili tüm güncelleme notlarına ve bilgilendirmelere erişebileceksiniz. Böylece bir oyunun neden güncellendiğini daha net ve kolay bir şekilde görebileceksiniz.

2. Son Oyunlar: Bu bölüm sizin kısa dönemli Steam hareketlerinizin bir özetini sunuyor. En son oynadığınız oyunlar, satın aldığınız oyunlar ve çok daha fazlası burada sergileniyor. Son oynadığınız oyunlara bu sekme üzerinden hızlıca giriş yapabiliyorsunuz.

3. Arkadaş Aktiviteleri: Steam arkadaş listenizde oyun oynayan arkadaşlarınızın neler oynadığını burada kolayca görebileceksiniz. Artık tek tek oyunlara tıklayıp veya arkadaş listesine girip kontrol etmenize gerek yok. Tüm aktiviteler oyunlara dağılmış halde gösteriliyor.

4. Diğer Raf Özellikleri: Varsayılan olarak bu iki kütüphane rafının hemen altında tüm oyunlarınız yer alıyor. Ama sizin Steam kütüphanesini bu şekilde kullanmanız şart değil. Kendinize bu alanda raflar oluşturabilir ve oyunları gruplandırabilirsiniz.

5. Oyun Sayfası: Oyun sayfası ise baştan aşağıya yenilenmiş durumda. Burada ilk gözünüze çarpan şey hızlı oyun istatistikleri. Oynama süreniz, oyunu son oynadığınız tarih ve başarım ilerlemeniz üst menüde bulunuyor. Bu bölümün sağ tarafında ise ilgili oyunun oyuncu bilgilendirmeleri, ayarları, kontrolcü desteği ve kategori işlemleri yer alıyor.

6. Oturum Detayları: Artık bir oyunu oynadığınızda son oyun oturumunuza dair tüm detaylar tek başlıkta toplanıyor. Oturum sırasındaki başarımlarınız, kazandığınız kartlar ve ekran görüntülerini burada görebiliyorsunuz.

7. Arkadaşlar Bölümü: Arkadaşlarınızın oyun aktiviteleri de bu bölümün sağında yer alıyor. Oyunu şu an oynayanlar, yakın zamanda oynayanlar ve istek listesine alanlar Oynayan Arkadaşlar bölümünde yer alıyor.

8. Zaman Tüneli: Sayfanın zaman tünelinde ise sizin ve arkadaşlarınızın oyun etkinlikleri, görüşleri ve başarımları paylaşılıyor. Bu paylaşımların altındaysa topluluk üzerinde yapılan paylaşımları görüyoruz.

9. Kategoriler: Oyunlarınızı kategorize etme seçenekleri ise yeni kütüphane düzeninde hayli geliştirilmiş durumda. Daha önce sadece sol menü üzerinde kategori oluşturabilirken, artık Steam algoritmasından da yararlanarak tüm oyunlarınızı düzenleyebiliyorsunuz. İster elle isterseniz de etiketler yardımıyla otomatik olarak kategoriler düzenleyebilir, bunları raflar üzerinde konumlandırabilirsiniz. Bu işlemleri ister kategoriler üzerinde, isterseniz de sürükle bırak yöntemiyle yapılabiliyor. Dinamik listelerde verdiğiniz etiketlere göre yeni bir oyun satın aldığınızda, bu oyun ilgili kategoriye otomatik olarak eklenebiliyor.

10. Yeni Kapak Tasarımları: Yeni kütüphanede oyunlara istediğiniz kapağı yerleştirebiliyorsunuz. Bunun için tek yapmanız gereken ilgili oyunun üzerine gelip, Özel bir çizim belirle seçeğini seçmek.

11. Oyun Detayları: Bir oyunun özel sayfasında Daha fazla Detay göster butonuna tıklarsanız, o oyunun tanıtım yazısını, geliştirici ve dağıtıcı firmasını, çıkış tarihini ve oyun bilgilendirmelerini görebiliyorsunuz.