Anasayfa Haber Chrome 78 Beta Önemli Yeniliklerin Habercisi

Chrome 78 Beta Önemli Yeniliklerin Habercisi

Chrome 78 Beta

Google Chrome 78 beta sürümü ile yeni sürümün özellikleri ortaya çıktı.

Google, Chrome 78 beta sürümü ile tam sürüm öncesinde kullanıcılar ile hangi yenilikleri buluşturacağını göstermiş oldu. Telefon numalarının Android’e gönderilmesi, şifre kontrolü ve Chrome OS ayarları öne çıkanlar arasında.

Öncelikle, masaüstünüzden internette sörf yaparken artık telefon numaralarını elle çevirmekten kurtulacaksınız. Chrome 78 ile gelecek “aramak için tıkla” özelliği ile bir telefon bağlantısının üzerine geldiğinizde numara vurgulanacak ve numara bağlantısına sağ tıkladığınızda bu numara Android telefonunuza gönderilecek.

Hatırlarsanız, Şubat ayında Google “Şifre Güvenliği uzantısı”nı kullanıcılara sunmuştu. Bu uzantı güvenliği kırılmış üçüncü parti girişlere karşı kullanıcıları uyarıyordu. Güvenli olmayan kimlik bilgileriyle oturum açtığınızda, kırmızı Güvenli Sörf benzeri bir iletişim kutusu, kullanıcıların sızdırılmış şifrelerini değiştirmelerini istiyor. Bu şifre uyarı işlevi artık yeni sürümün bir parçası olacak.

Hali hazırda Yeni Sekme sayfasının arka planını kendi görüntünüz veya Chrome arka plan galerisiden seçim yaparak değiştirebiliyorsunuz. Bundan böyle kısayollar ile renk ve tema kişileştirmesi de mümkün olacak. Bunun için Yeni Sekme sayfasının sağ alt köşesinden Özelleştir seçeneğini seçip istediğini ayarlamaları yapabileceksiniz. Renk ve tema kısmında seçilebilecek 20’den fazla hazır tema bulunuyor. Ayrıca, isterseniz renk seçici de kullanılabilecek. Son olarak, mevcut bir site yerine başka bir sayfaya geçtiğinizde, eski sitenin açılabilir pencereler tetiklemesine izin verilmeyecek.

İlginizi çekebilir: Google Play Pass Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey