Anasayfa Haber Intel Xeon W Serisi ve Core X Serisi Yeni İşlemciler Duyuruldu

Intel Xeon W Serisi ve Core X Serisi Yeni İşlemciler Duyuruldu

Intel Xeon W Serisi

Intel Xeon W Serisi ve Core X Serisi işlemciler daha fazla performans vadediyor.

Intel mümkün olan en yüksek performansın elde edilebileceği yeni işlemci modelleri duyurdu. Yeni Intel Xeon W Serisi ve Core X Serisi işlemciler yapay zeka çıkarımı için 2.2 kat daha fazla performans sunan Intel Deep Learning Boost ve Intel Turbo Boost Max 3.0 teknolojileri ile geliyor.

Yeni Xeon W-2200 platformu 8 yeni işlemciden oluşuyor. 18 çekirdek ve 36 iş parçacığına kadar seçenekler sunan işlemciler, en fazla 4.8 GHz saat hızına çıkabiliyor. Konfigüre edilebilir form faktörü ile kullanılabilen işlemcilerde ECC ve vPro özellikleri yaratıcı profesyonellerin oldukça işine yarayacak. Intel, Autodesk Revit ile V-Ray’de 3 boyutlu render almanın yüzde 10’a kadar daha hızlı olduğunu paylaşıyor. Hatta bunun 3 yaşındaki bir iş istasyonuna göre 2 kat daha hızlı olduğu vurgulanıyor. İşlemcilerin fiyat aralığı ise 294 ila 1.333 dolar.

Yeni Core X serisi ailesi ise 4 yeni işlemci sunuyor. 18 çekirdek ve 36 iş parçacığına kadar seçenekler sunan işlemciler maksimum turbo saat hızı olarak 4.8 GHz sunuyor. Ürünler kullanıcıların işlemci hızlarını dinamik olarak ayarlamasına olanak sağlayan Intel Performance Maximizer özelliği ile geliyor. Bu işlemcilerde ise fiyat aralığı 590 ila 979 dolar.

İlginizi çekebilir: Intel Hasarlı Spinal Sinirleri Yapay Zeka İle İyileştirmek İstiyor