Anasayfa Makale Spotify’da Dinlenen Şarkılar Nasıl Gizlenir?

Spotify’da Dinlenen Şarkılar Nasıl Gizlenir?

Spotify’ın arkadaşlar özelliği dinlenen şarkıların profilinizde görünmesini sağlıyor. Ama basit şekilde dinlenen şarkıları gizleyebilmek mümkün.

En fazla tercih edilen ücretli servislerinden biri olan Spotify, arkadaşlar arasında bir ağ oluşturarak dinlenen müziklerin gerçek zamanlı olarak görülmesini sağlıyor. Özellik ilk etapta ilgi çekici gibi görünse de aslında gizlilik endişeleri doğurabiliyor. Bu senaryolar için ufak bir değişiklikle Spotify’da dinlenen müzikleri gizleyebilmek mümkün.

Spotify’da dinlediğiniz müziklerin görünmesini engellemek için gizli oturum açmak gerekiyor. Web tarayıcılarındaki gizli tarama özelliği aslında benzer şekilde Spotify’da da geçerli. Bunu masaüstü uygulamasında, Android ya da iOS uygulamasında hızlıca ayarlayabilirsiniz.

Spotify Masaüstü Uygulamasında Gizli Oturum

Masaüstünde ekranın sağ üstünde yer alan profil simgesi üzerinden Ayarlar’a erişmek gerekiyor. Ardından karşınıza gelen bölümde ‘Sosyal’ başlığı altında dört seçenek karşınıza geliyor. Bunlardan ilkini pasif ikincisini aktif olarak ayarlayın. Zaten alttaki iki madde de otomatik olarak pasif hale geliyor. Böylece artık dinlediğiniz şarkılar hiçbir arkadaşınız tarafından görülemiyor.

Spotify Mobil Uygulamalarında Gizli Oturum

Spotify’ı yalnızca mobil uygulamalardan kullanıyor olabilirsiniz. Dolayısıyla bu işlemi uygulamalardan da benzer adımlarla yapabilirsiniz. Yine Ayarlar’dan aynı seçenekleri aktif / pasif olarak ayarladığınızda işlem tamam.

Spotify Masaüstü Uygulamasında Çalma Listesi Nasıl Gizlenir?

Spotify ayrıca çalma listenizi gizlemenizi de sağlar. Masaüstünde ekranın solunda yer alan oynatma listelerine sağ tıklayıp ‘Gizli Yap’ düğmesine tıkladığınızda adımı tamamlayabilirsiniz.

Spotify Mobil Uygulamalarında Çalma Listesi Nasıl Gizlenir?

Kitaplığınız simgesine tıklayın ve karşınıza açılan pencerede tüm çalma listelerinizi aynı ekranda görün. Ardından özel olarak ayarlamak istediğiniz listenin sağ üstündeki üç nokta simgesine tıklayıp gizleme işlemi gerçekleştirin.