Anasayfa Haber Windows 10 Bitlocker Varsayılan Olarak Yazılım Şifreleme Kullanacak

Windows 10 Bitlocker Varsayılan Olarak Yazılım Şifreleme Kullanacak

Windows 10 Bitlocker yazılım şifreleme

Microsoft, Windows 10 Bitlocker özelliği ile SSD depolamalarda varsayılan olarak yazılım şifreleme uygulayacak.

Daha hızlı ve ucuz hale gelen SSD depolama çözümlerinin güvenlik ve şifreleme tarafı profesyonelleri yakından ilgilendiriyor. Microsoft ise üreticilerin bu konuya yeterince önem vermediği düşüncesiyle artık Windows 10 Bitlocker özelliğinde yazılım şifreleme işlevini SSD’ler için varsayılan hale getirme kararı almış durumda.

Şirket, kendi kendini şifreleyen sürücülerin donanım şifrelemesi konusunda birçok güvenlik açığı şikayeti aldıklarını bundan dolayı da böyle bir hamle yaptıklarını belirtiyor. Microsoft, firmware üzerindeki açıklardan dolayı verilerin erişilebilir olmasını önlemek için bunu yaparken, şirketin artık üreticilere güvenmediği ifade ediliyor. Bazı üreticilerin güncelleme işlemini çok açık tuttuğu ve bilgisayar korsanlarının kolayca bir depolamadaki verileri ele geçirebileceği paylaşılıyor.

Öte yandan, kurumsal sınıftaki SSD modelleri hali hazırda daha güçlü şifreleme ve daha iyi kalitede firmware ile geliyor. Microsoft da aslen tüketici donanımlarını hedef alıyor. Modern işlemcilerde yazılım şifreleme kullanmakla gelen performans darbesini ciddi anlamda düşürecek özel talimatlar olduğunu da not olarak düşelim. Bu arada değişiklik mevcut sürücüler için geçerli değil. Yazılım şifrelemesine geçmek için şifrelemeyi kaldırıp sonra isterseniz yeniden şifreleme yaparak mevcut sürücünüzü yazılım şifrelemeye geçirebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Windows 10 19H2 Güncellemesi, İşlemcideki En İyi Çekirdeklere Öncelik Atayacak