Anasayfa Video Corsair HS35 Oyuncu Kulaklık Seti İncelemesi

Corsair HS35 Oyuncu Kulaklık Seti İncelemesi

Corsair HS35 modeli, markanın oyuncu kulaklıkları arasında en hesaplı seçeneklerden biri olmak üzere tasarlanmış.

Oyuncu kulaklığı setlerinde dikkat edilmesi gereken iki anahtar nokta var; ses ve mikrofon kalitesi. Corsair oldukça başarılı devam eden HS ve VOID serisi kulaklıklarında, özellikle daha önce incelediğimiz kablosuz HS70 modelinde çok iyi bir iş çıkarmıştı. Şimdi elimizde bu serinin daha hesaplı modeli olan HS35 var.

HS35 karbon, mavi, yeşil ve kırmızı renklerde tüketiciye sunuluyor. Bu renk seçenekleri yastıklarda kullanılıyor, kasa ise hepsinde siyah tasarlanmış. HS35, cihazlara 3.5 mm jak ile bağlanan kablolu ve stereo bir kulaklık seti. Bu model öncelikli olarak PC ve konsol oyuncuları için tasarlanmış. Konfor, ses kalitesi ve fiyat/performans odaklı bir ürün. Bunları ne kadar iyi yaptığınız sonuçta değerlendireceğiz.

Tasarım ve işçilik

250 Gram ağırlıktaki kulaklık, kaliteli bir plastik kasa üzerine kurulmuş. 184 mm x 88 mm x 205 mm ölçülerinde tam boy bir kulaklık, ancak çok da iri değil. Oval şekilli kulaklık bölümlerinde Memory Foam dolgulu yumuşak ve özel dokunmuş bir kumaş kaplama var. Kaplamanın örgü dokusu gayet hoş. Bu kulak kapları son derece rahat, uyguladığı baskı orta düzeyde. Kulaklıklar kafa şeklinize uymak için kupa kısımlarında 20 derece kadar hareket edebiliyor.

Üzerinde kolay erişilebilir ve kullanılabilir ses kontrol tekeri ve ses kısma tuşu mevcut. Dış kısımda ise parlak Corsair logosunu görebiliyoruz. Bu modelde RGB ışıklandırma ya da başka bir ek özellik yok.

Kulaklığın tepesine baktığımızda aynı yumuşaklıkta ve yapıda kafa yastığını görüyoruz. Dış kısımda ise Corsair yazısı var. Bant kısmı yani kasa oldukça sert, çok geniş bir esneme sunmuyor, katı yapıda diyebiliriz.

Ses sürücüleri ve mikrofon

Kulaklıkların içinde 50 mm ses sürücüleri var. Bu sürücülerde neodymium mıknatıslar kullanılmış. Corsair bu kulaklığa özel ayar yapıldığını da not düşüyor. 20 Hz-20.000 Hz frekans tepkisi, 1 kHz’de 32 Ohm empedans, artı ya da eksi 3 desibel sapmayla 113 desibel hassasiyeti var. Teknik açıdan bakıldığında HS50’ye çok yakın duruyor ancak deneyim farkları var.

Mikrofon çıkartılıp kulaklıktan ayrılabiliyor. Mikrofon yuvası da üzerindeki kauçuk kapakçık ile gizlenebiliyor. Discord sertifikalı ve dış sesleri azaltan bir mikrofon kullanılmış. Mikrofonun Discord sertifikalı olmasının bizce reklam dışında pek bir önemi yok. Ancak yine de popüler ve geniş kullanıcı kitlesine sahip Discord ile işbirliği yapılmış olması ve bir markanın diğerine güveni, ticari başarı olarak değer taşıyor.

Mikrofon unidirectional yani tek yönlü. 2.2k Ohm empedans, 100 Hz-10kHz frekans tepkisi, artı eksi 3 desibel sapmayla -40 dB hassasiyeti var.

Bu modelin uyumluluk listesinde PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch ve mobil cihazlar var. Cep telefonlarında üst seviyede 3,5 mm yuvası destekli telefon sayısı azalsa da halen oldukça geniş seçeneklerimiz var. Konsollar arasında Xbox kendi adaptörünü gerektiriyor ve bu adaptör kutudan çıkmıyor.

Kulaklığın kendi 3.5 mm ucu altın kaplı ve kutudan mikrofon-kulaklık birlikte takmak ya da ayrı takmak için gereken kablo uçları çıkıyor. Çıkıyor madem de bize niye çıkmadı? Zira Corsair burada siyah modelin kutusuna bu ek uçları koyarken, diğer renklere koymamış. Y-adaptörü hepsine koymaları gerekirdi. Neyse ki ucuz ve kolay bulunan bir kablo ucu bu.

Yurtdışında örneğin ABD’de 40 USD, Avrupa’da 45 Euro, İngiltere’de 40 Sterlin fiyatı var. Bu fiyat ile piyasadaki pek çok giriş seviyesi kulaklık ile rakip oluyor. Türkiye’de 290-330 TL arası fiyatlara bulunuyor. Hesapladığımızda fark vergilere denk geliyor.

Kullanım tecrübemiz

Peki Corsair HS35 bu fiyat seviyesinde iyi bir kulaklık mı? Alınır mı? Saatlerce kullanıp oyun oynadıktan, müzik dinledikten ve film izledikten sonra bu kulaklığın hafifliğini beğendim. Hem yastıkları kulaklarımı pişirmedi, hem hafif olduğu için kafamın tepesini ağrıtmadı.

Oyunlarda Discord üzerinden konuştuğunuz insanlar sesinizi çok rahat alabiliyor. Bu esnada evin ya da ofisin içerisindeki sesler ise karşı tarafa ulaşmıyor.

Kullanımda kablo açısı, mikrofon konumu da rahat. Kablonun dolaşmaması PC konumuna bağlı elbette. Oyun içindeki ses konumları da gayet net anlaşılıyor. Oyunlardayken seste bir gecikme ya da parazitlenme yok. Ancak önemli bir konta var ki, kulaklığın dip ses ya da parazit yapması, ses kartının anakartta yalıtılmış olup olmadığına ve kalitesine bağlıdır. Yine de her şey düzgün olsa bile daha önce arka plan gürültüsü olan sorunlu kulaklıklar ile karşılaştık. Ucuz kulaklıklarda bunun olma ihtimali daha yüksek, ama HS35’i kullandığımız sürede bu sorunla karşılaşmadık.

Müzik deneyimi

Müzik performansında bu modelin fiyat seviyesinden beklenmeyecek kadar iyi bir sesi var. Canlı bir sesi var ki bu çok güzel, baslar da güçlü. Özellikle hesaplı kulaklıklarda kullanıcılar kulaklığın kalitesini anlamak için bas şiddetine bakıyor. Bu açıdan kesinlikle tatmin edici fakat abartı da değil.

Çoğu hesaplı kulaklığın aksine bu güçlü bas seviyesinde tiz ve orta tonları aşırı derecede ezip geçmiyor, iyi bir denge tutturmuşlar. Normal kullanımda yarı ses seviyesi bile fazlasıyla yeterli olacaktır. En önemli kalite göstergelerinden biri sesi sona aldığınızda seste bozulma olmaması, bu açıdan da memnun kaldık.

Ancak özellikle müzik için tasarlanmış üst seviye kulaklıklar ile kıyasladığımızda, orta ve tiz tonlarda, özellikle müzik dinlerken beklediğimiz o güzel sıcacık ve yüksek kaliteli tonları aynı şekilde duyamıyoruz. Oyunlar için tasarlanmış hesaplı bir kulaklık olan HS35’i müzik için kullanırken ekolayzır ayarlarını yapmanızı tavsiye ederim. Piyasada oyuncu kulaklıklarını alırken yüksek bütçelere çıkmadığınız sürece müzik konusunda Hi-Fi deneyimi elde edemiyorsunuz. Zaten bunları HS35’ten 40 Dolarlık fiyatıyla alabilmemiz mucize, bunları beklememiz de acımasızlık olurdu.

HS35 için iyi bir CS:GO ve genel konsol kulaklığı denebilir. Ancak orkestra müziklerinden muazzam haz almak istiyorum diyorsanız, kesenin ağzını hayli açmanız gerekiyor. Bunu söyleme sebebim de basit, binlerce liralık üst seviye kulaklıkları da inceledim ve aralarındaki farkları duyabiliyorum. Öte yandan piyasadan çok ucuz modeller de denedim ve bu tarz bir oyuncu kulaklığını onlara yeğliyorum.

HS35’in temel eksikleri oldukça basit; kasası katı yapıda, esnemiyor, kulaklıkları çevirip çantaya rahatlıkla atamıyorsunuz. Şahsen kablosuz HS70’e alıştıktan sonra kablolu kullanım başta kısıtlayıcı geliyor. 750 TL ve üstü kulaklıklar kullandıysanız ince detaylara çok dikkat eder hale geliyorsunuz ve yine üst seviye arıyorsunuz.

Nedir bu detaylar? Kulaklık yastıklarında Mesh denilen örgü kumaş kaplaması ses yalıtım seviyesini düşürüyor. Bütün bunlar kabul edilebilir noktalar. Zira 300 TL civarına satılmasına karşın, ses ve mikrofon kalitesi kendi fiyatının oldukça üzerinde. Kalite olarak 500 TL bandındaki rakiplere yaklaşan bir ürün ortaya çıkmış. Ancak kasa kalitesi düzgün olmasına karşın HS50 modelinin seviyesinden uzak.

Sonuç değerlendirmesi

Şu an mağazaların fiyata göre sıralama listelerinde yakın konumda göreceğiniz, piyasada 200-300 TL’ye satılan kulaklık setlerinin çoğu, ses kalitesi olarak 100 TL etmesi gereken kulaklıklardan oluşuyor. Corsair HS35 bunların yanında ses kalitesi olarak parlıyor.

Bu açıdan bakıldığında, bu kulaklığı aynı fiyat seviyesinde bolca bulabileceğiniz, RGB ışıklandırma ile şişirilmiş modellere göre tercih etmeyi tavsiye ederim. İşlevsiz hiç bir yanı olmayan, temiz tasarımlı ve işini düzgün yapan, en önemlisi de pek çok kullanıcının alabileceği fiyata sunulan bir kulaklık. Özellikle bütçesini çok da zorlamak istemeyen oyunculara kesinlikle tavsiye edebiliriz.