Anasayfa Haber Apple U1 Çipi Ne İşe Yarıyor?

Apple U1 Çipi Ne İşe Yarıyor?

Apple U1

Apple U1 çipi ileriki dönemde AirDrop dışında da kullanılacak.

Apple tarafından iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max akıllı telefonlar ile Watch Series 5 içerisine yerleştirilen Apple U1 çipi aslında önemli bir yenilik olarak dikkat çekiyor. Ultra geniş bant teknolojisi iOS 13’te yeni bir konum takip özelliğine güç veriyor. Hatta gelecekteki Apple aksesuarları ile de kullanım alanını genişleteceği öngörülüyor.

Kısa menzil radyo teknolojisi kullanan U1, şirketin yeni cihazlarının mekansal farkındalığını artıracak ve tam konumlarını hızla belirlenmesini sağlayacak. Çipin Apple’ın kendi tasarımı olduğu ve 802.15.4z olarak anılan kablosuz standardın kullandığı belirtiliyor. Standart, 5 Ghz’den daha yüksek bir frekansta çalışırken radyo tabanlı konum bulmayı sadece birkaç santimetreye indirgeyebiliyor.

Apple ise 500 Mhz kanallarını kullanıyor ve bu Wi-Fi’ın 20-80 Mhz veya Bluetooth’un 2 MHz kanallarından çok daha geniş. Bunun esas yararı ise hız ve gecikme. U1, diğer araçlar tarafından kullanılmayan bir spektrumda çalıştığından parazitlenme riskini düşürüyor. Çip, kısa mesafelerde büyük miktarda veri gönderirken düşük güç harcayarak da öne çıkıyor.

Şirket, AirDrop kullanımının sadece başlangıç olduğunun da altını çiziyor. Bu anlamda U1 çipinin şirketin cihaz ve aksesuar ekosistemine entegre olacağı kesin. AirPords kablosuz kulaklıkların çip ile çalışma konusunda ilk adaylardan olacağını tahmin edebiliriz. Ek olarak, gizemli bir biçimde geliştirilmeye devam eden artırılmış gerçeklik gözlüklerinin de bu çipin olanaklarından faydalanma ihtimali yüksek.

Bakalım Apple U1 bazlı olarak hangi yenilikler sunacak?

İlginizi çekebilir: iPhone Aktivasyon Kilidi Nasıl Kaldırılır?