Anasayfa Video Windows 10 19H2 Güncellemesi, İşlemci Performansı Açısından Önemli

Windows 10 19H2 Güncellemesi, İşlemci Performansı Açısından Önemli

Microsoft’un Windows 10 işletim sistemi için yayınlayacağı 19H2 güncellemesi, özellikle işlemci performansına büyük fayda sağlayacak.

Microsoft kısa süre önce Windows Insider programına katılan kullanıcılara 19H2 güncellemesini açtı. Bu güncellemenin rafine edilmesi tamamlanmış durumda, önümüzdeki günlerde de tüm son kullanıcılara resmen verilmesi planlanıyor.

Bu güncelleme özellikle işlemci performansına odaklanması sebebiyle hayli önemli. Günümüzde artık tek çekirdekli işlemci kalmamış olmasına rağmen, yazılımcılar halen uygulamalarında tek çekirdek kullanımına yönelebiliyorlar.

Bunun bir kaç sebebi var, en önemlisi eskiden kalma “legacy” tabir edilen kodların kullanılmaya devam etmesidir. Uzun zaman önce tek çekirdeğe göre yazılmış uygulamaların yeniden çok çekirdeğe göre optimizasyonu kolay değil. Çoğu zaman uygulamanın yeniden yazılması gerekiyor ve bu da yazılımcıların iş yükünü çok artırdığından her zaman uygulanamıyor.

Microsoft bu türden tek çekirdeğe yönelik yazılmış uygulamaların daha hızlı çalıştırılabilmesi için, Windows 10 işletim sistemi içinde bazı önemli değişiklikler yapıyor. 19H2 güncellemesiyle uygulamaya girecek olan bu değişiklikleri videomuzda ele aldık.