Anasayfa Haber Intel Core i3 Hyper-Threading İle Geliyor

Intel Core i3 Hyper-Threading İle Geliyor

Intel Core i3 Hyper-Threading

Intel, AMD Ryzen işlemcilere cevap olarak,  Core i3 Hyper-Threading teknolojisi ile gelecek.

SiSoftware benchmark veritabanında Intel Comet Lake Core i3-10100 hakkında bazı performans detayları ortaya çıktı. 4 çekirdek ve 8 iş parçacığı ile gelecek işlemcinin yaklaşık 120 dolar fiyat etiketi taşıyacağı da bilgiler arasında. Diğer ilgi çekici bir detay ise Core i3 işlemcinin Hyper-Threading ile gelecek olması. Bunun da AMD Ryzen işlemciler için bir cevap niteliğinde olduğunu söyleyebiliriz.

SiSoftware veritabanındaki fark edilen işlemcinin bir mühendislik örneği olduğu düşünülürken, benchmark sonuçları işlemci piyasaya çıktığında değişiklik gösterebilir. Mevcut durumda işlemci 3.6 GHz saat hızında çalışıyor. Ek olarak 4 x 256 kB L2 önbellek ve 6 MB L3 önbellek ile birlikte geliyor. Boost saat hızı ise bilinmiyor. Öte yandan, önceki sızıntılarda işlemci 4.4 GHz boost saat hızı göstermişti.

Comet Lake platformu Intel 14 nm+++ üzerine kurulu. İddiaların Core i5 için 6 çekirdek ve 12 iş parçacığı, Core i7 için 8 çekirdek ve 16 iş parçacığı, Core i9 için 10 çekirdek ve 20 iş parçacığı yönünde olduğunu da belirtelim. Platformun 2020 yılı başlarında kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

İlginizi çekebilir: Intel Xeon W-2200 ve X-Serisi Duyuruldu