Anasayfa Haber Klasik Oyunlar Ray Tracing İle Geri Dönecek

Klasik Oyunlar Ray Tracing İle Geri Dönecek

Klasik Oyunlar Ray Tracing

Quake 2 gibi klasik oyunlar ray tracing teknolojisinin görsel gücünü arkasına alarak günümüze gelecek.

NVIDIA tarafından başlatılan yeniden düzenleme (remaster) programı ile bilgisayarlar için çıkmış klasik oyunların ray tracing teknolojisi ile bir kez daha oyuncular ile buluşması hedefleniyor. Bu klasik oyunlar hangileri olacak şimdilik bilinmiyor ancak şirket bildiğiniz ve sevdiğiniz oyunlar olacağının altını çiziyor. Bu anlamda Quake 2 RTX sadece bir başlangıç oldu diyebiliriz.

Bu gelişmenin NVIDIA’nın Lightspeed Studios için verdiği iş ilanı sonrasında ortaya çıktığını da belirtelim. Üzerinden 10 yıllar geçmiş oyunların günümüze yakın grafiklerle geri dönüşü, bu oyunları daha önce oynamış ya da ilk kez oynayacaklar için bir müjde niteliğinde. Oyun stüdyosu Quake 2 RTX için sorumluluğu üstlenmişken, daha önce de NVIDIA Shield için de Half-Life 2, Doom 3 ve Portal gibi oyunların Android tabanlı cihaza gelişini sağlamıştı.

İsminin yanına RTX ibaresini alan oyunlar sadece NVIDIA GeForce RTX ekran kartları ile oynanabilecek. Bu arada oyunların orijinaline sahip olanlara ücretsiz olarak sunulacağı belirtiliyor. Oyuna sahip olmayanlar ise ilk 3 bölümü ücretsiz oynayabilecekler.

İlginizi çekebilir: Quake II RTX Steam’de